VIDEO: Livada Tatianei Serejnicova, “tabla de șah” de la Cunicea, Florești. Cum a devenit tânăra ambițioasă și cu caracter un adevărat fermier

21 jun 2021

E în lumea agricultorilor din 2014, pe când avea 22 de ani, iar visele ei erau legate de marketing, crearea proiectelor, vânzări și contracte. Doar că viața avea alte planuri pentru Tatiana Serejnicova, tânăra antreprenoare și administratoarea GdP SANT&K, care gestionează cca 1000 ha de culturi agricole. Totodată, peste 400 ha sunt livezi unde cresc mere, caise, cireșe, prune și chiar piersici.
 
Istoria familiei Serejnicov începea acum 20 de ani, când tatăl ei, care reprezintă un adevărat erou și un model în activitatea sa, exporta produse în Rusia. Toate mergeau bine, dar a urmat defalt-ul din 1999 și cei mai activi din localitate s-au orientat spre pământ.
 
 “Tatăl a adunat economiile, a luat credit de la bancă și a plantat 300 ha cu bostani. A îngropat la propriu banii în pământ, pentru că a fost un an secetos și roadă n-am adunat deloc. Apoi părinții au crescut legume în câmp deschis, am avut sere, am avut fermă de bovine, incubator pentru păsări. Au încercat de toate”, spune tânără din livada înflorită, pe care au crecsut-o din 2006 până în 2013.
 
Livada e plantată ca o tablă de șah, un experiment gândit și implementat de tatăl Tatianei și o alta la fel nu mai găsim la noi!
 
În 2014, Tatiana preia gestionarea afacerii, pomenindu-se aruncată ca într-un val uriaș de mare, iar pentru a ajunge la mal trebuia să învețe a înota. Și a învățat.
 
Astăzi știe că succesul unei afaceri se datorează unei echipe puternice și că fără sprijinul celor apropiați, poți suporta fiasco. Mai mult, tot ea este și administratoarea unei cooperative de întreprinzător în domeniul agricol, CÎ SANT&K din satul Cunicea, raionul Florești, formată din 5 producători agricoli și fondată în martie 2017. Horticultorii au înțeles că le este mult mai greu să vândă produsele agricole, decât să le crească. Obiectivul strategic stabilit a fost construcția unui frigider performant, care să le permită păstrarea fructelor până la prețuri mai bune de comercializare.
 
Au aflat de Proiectul Băncii Mondiale “Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P) și de posibilitatea de a obține suport financiar și consultanță în calitate de grup de producători. Direcția proiectului s-a pliat bine pe necesitățile producătorilor din satul Cunicea – sprijinul oferit de MAC-P se axează pe investiții în tehnologii post-recoltare, cum ar fi unitățile de refrigerare sau liniile de sortare.
 
Tatiana Serejnicova este un exemplu evident că dragostea pentru pământ apare încă din fragedă copilărie și numai cine nu vrea, nu reușește. Ea a reușit! Vă invităm în livada ei, tabla de șah din Cunicea, Florești, unde fiecare figură are un traseu bine stabilit și își îndeplinește misiunea. E un joc unde fiecare dintre cei implicați are doar de câștigat. 
 
Top știri

HIBRIDUL BUCKFAST - un pericol pentru viitorul apiculturii. Care sunt cele mai bune regine, aflați AICI

24 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022
Din aceeași categorie

VIDEO: Descoperă istoria celebrului oenolog ARCADIE FOȘNEA și a marelui vis “Crama Mircești”

31 dec 2021

VIOREL ORLOVSCHI despre GLOBAL.G.A.P., prețul la mere și plantarea livezilor intensive

15 nov 2021

VIDEO: Brutăria familiei GLOBA! Locul unde se coace pâine din făină de grâu ECO, maia și multă dragoste!

28 mai 2021

VIDEO: DESCOPERĂ ISTORIA CELOR MAI FAIMOASE DIVINURI DIN BĂLȚI. Află cum a ajuns „Barza Albă” să fie recunoscută după stil și rafinament

07 jan 2021

VIDEO: FERMA DE VACI DIN EDINEȚ A OLANDEZULUI JIM BOET

23 dec 2020

VIDEO: Livada Tatianei Serejnicova, “tabla de șah” de la Cunicea, Florești. Cum a devenit tânăra ambițioasă și cu caracter un adevărat fermier

VIDEO: Livada Tatianei Serejnicova, “tabla de șah” de la Cunicea, Florești

Cum a devenit tânăra ambițioasă și cu caracter un adevărat fermier

VIDEO: Livada Tatianei Serejnicova, “tabla de șah” de la Cunicea, Florești. Cum a devenit tânăra ambițioasă și cu caracter un adevărat fermier

loading ...