GARANȚII FINANCIARE DE STAT PENTRU AGRICULTORII DIN REPUBLICA MOLDOVA. Creditele pot fi accesate fără perceperea comisionului de garantare pentru primul an

06 apr 2022
Agricultorii din Republica Moldova pot beneficia gratuit de garanții financiare de stat, oferite de Fondul de Garantare a Creditelor (FGC), ODIM. Creditele garantate de stat pot fi accesate la una din cele 10 bănci partenere, fără perceperea comisionului de garantare pentru primul an de acțiune al garanției. Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

FGC ODIMM este un instrument de suport antreprenorial, creat și gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, care are misiunea de a emite garanții financiare ce garantează creditele solicitate de Întreprinderile Mici și Mijlocii de la instituțiile financiare partenere (Băncile comerciale).

Garanția Financiară este un angajament în formă scrisă față de o bancă comercială parteneră, asumat de către ODIMM, privind asigurarea cu gaj suficient a creditelor acordate Întreprinderilor Mici și Mijlocii conform Produselor de garantare gestionate.

De garanții financiare poate beneficia orice întreprindere micro, mică sau mijlocie care corespunde criteriilor prevăzute de poate beneficia de garanții financiare.
Se definesc ca fiind întreprinderi mici şi mijlocii întreprinderile care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

- au un număr mediu anual de salariați (numărul mediu scriptic al personalului în perioada de gestiune) de până la 250;
- realizează o cifră anuală de afaceri (venituri din vânzări) de până la 50 de milioane de lei sau dețin active totale (active imobilizate și active circulante) de până la 50 de milioane de lei, conform ultimei situații financiare aprobate.

Pentru a beneficia de un credit în condiții preferențiale, doritorii trebuie să se adreseze la una din băncile partenere cu care ODIMM are semnate acorduri de colaborare și să solicite un credit garantat.

Examinarea cererii de credit este efectuată de către fiecare creditor în conformitate cu procedurile și reglementările bancare interne.
După acceptarea de către Creditor a proiectului spre finanțare, în cazul în care întreprinderea are capacitate de rambursare a creditului dar nu dispune de suficiente garanții reale pentru asigurarea creditului și corespunde criteriilor pentru solicitarea unei garanții financiare, creditorul va expedia pe adresa ODIMM o cerere de garantare unică, semnată de creditor și debitor (ÎMM), iar ODIMM în termen de maxim 5 zile va examina posibilitatea emiterii unei garanții financiare.

Produs de garantare - oferta cu condiții specifice de garantare pentru fiecare tip de garanție financiară, ce garantează creditele solicitate de ÎMM-uri de la băncile comerciale și acoperă de la 50% până la 80% din suma creditului contractat, cu o valoare de până la 7 mln lei.

* Pentru garanțiile emise până la 31.12.2022, aferente creditelor solicitate de întreprinderile ce activează mai mult de 12 luni, cota maximă de garantare constituie 80%.
* Comision de garantare 0% pentru primele 12 luni, pentru toate garanțiile solicitate până la data de 31.12.2022
 
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

BANI DE LA BANCA MONDIALĂ PENTRU AGRICULTURA DIN MOLDOVA

21 apr 2022

LUCRĂRI DE PRIMĂVARĂ CU SPOR! Beneficiază de oferta specială Primăvara 2022

01 feb 2022

CÂȚI BANI VOR „CREȘTE” ÎN LIVEZI? Horticultorii din Hîncești informați despre fondurile oferite de proiectul „Livada Moldovei”

19 jan 2022

MAXIM POPOV: ÎN 2021 AM ÎNREGISTRAT FINANȚĂRI RECORD PENTRU FERMIERI. Care a fost cea mai solicitată tehnică

03 jan 2022

PROIECT INVESTIȚIONAL ÎN VALOARE DE 790 MII DE EURO pentru două colegii cu profil agroindustrial din R.Moldova

20 oct 2021

GARANȚII FINANCIARE DE STAT PENTRU AGRICULTORII DIN REPUBLICA MOLDOVA. Creditele pot fi accesate fără perceperea comisionului de garantare pentru primul an

GARANȚII FINANCIARE DE STAT PENTRU AGRICULTORII DIN REPUBLICA MOLDOVA

Creditele pot fi accesate fără perceperea comisionului de garantare pentru primul an

GARANȚII FINANCIARE DE STAT PENTRU AGRICULTORII DIN REPUBLICA MOLDOVA. Creditele pot fi accesate fără perceperea comisionului de garantare pentru primul an

loading ...