TEHNICA AGRICOLĂ: SISTEMELE DE IRIGARE ÎN TOPUL VÂNZĂRILOR. Ce alte unități de profil au fost solicitate de fermieri

29 jul 2021
71 de unități de tehnică agricolă au fost finanțate în lunile mai și iunie ale anului curent de către Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA). Cele mai solicitate au fost sistemele sau accesoriile pentru irigare - 15 la număr. Trei au fost achiziționate de antreprenorii de la Dubăsari, două au mers la Briceni, câte unul la Florești și Anenii Noi. De menționat că prețul pentru ele este 7 315 370 lei.

Locul II în top le revine tractoarelor, cu un total de zece la număr, trei fiind procurate de agricultorii din Hâncești, cinci la Chișinău, câte unul la Orhei și Anenii Noi. Acestea costă 9 567 200 lei și sunt cele mai scumpe din lista unităților de tehnică agricolă. În același timp, au mai fost finanțate pentru a fi procurate trei combine (prețul – 8 234 700 lei), două sere, patru cultivatoare, o mașină de curățare a cerealelor, un agregat pentru plantat via, șapte stropitoare, o mașină de înfoliat baloți, tocătoare, sacrificatoare, sisteme de protecție antigrindină.

Valoarea totală a tehnicii agricole finanțată în mai și iunie se ridică la 37 161 330 lei.

ADMA a lansat un apel către producătorii agricoli și îi invită să aplice și în continuare pentru finanțarea procurărilor de mașini agricole, atașamente la ele, echipamentele agricole; sisteme de irigare și componente ale acestora; sisteme de protecție ale culturilor agricole antigrindină și antiploaie.

AGROMEDIA menționează că ADMA este un program guvernamental destinat pentru proiecte, echipamente și finanțări pentru agricultura performantă în Moldova. În cazul în care vreți să aplicați, Agenția anunță că dobânda este 0%, aportul propriu inițial fiind de 50 la sută în cazul tehnicii și echipamentelor agricole și 25% când este vorba de sisteme de irigare și echipamente antigrindină și antiploaie.


Pentru a completa formularul, accesați http://adma.gov.md/.
 

TEHNICA AGRICOLĂ: SISTEMELE DE IRIGARE ÎN TOPUL VÂNZĂRILOR. Ce alte unități de profil au fost solicitate de fermieri

TEHNICA AGRICOLĂ: SISTEMELE DE IRIGARE ÎN TOPUL VÂNZĂRILOR

Ce alte unități de profil au fost solicitate de fermieri

TEHNICA AGRICOLĂ: SISTEMELE DE IRIGARE ÎN TOPUL VÂNZĂRILOR. Ce alte unități de profil au fost solicitate de fermieri

loading ...