700 MII EURO OFERITE IMM-URILOR DIN UNGHENI ȘI CAHUL. Cine poate aplica pentru grant și care sunt cerințele

18 mai 2021

Astăzi, 18 mai 2021, este lansat un nou program de granturi, în valoare totală de 700.000 euro. Acesta este destinat întreprinderilor existente, start-up-urilor și inițiativelor de antreprenoriat social din regiunile Cahul și Ungheni. Asistența financiară pentru dezvoltarea sectorului privat din ambele regiuni-cheie este acordată de Uniunea Europeană, în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF. În total, 26 de companii din regiunile menționate vor beneficia de granturi în valoare de 15.000 -  30.000 euro fiecare.
 
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, susține că “Această nouă rundă de granturi pentru susţinerea ÎMM-urilor va contribui la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din regiunile Cahul și Ungheni. Va sprijini antreprenorii să obţină noi investiții și să își extindă afacerile. Astfel, vor fi create noi locuri de muncă, vor spori veniturile angajaților şi promovate, deopotrivă, principiile economiei verzi. Acest lucru este posibil datorită asistenței UE de aproape 23 de milioane de euro acordată Programului EU4Moldova și programul este un exemplu concret al modului în care sprijinul UE îmbunătățește calitatea vieții oamenilor, în special prin promovarea unei abordări ecologice în redresarea economică.”
 
Acesta este al doilea apel de finanțare pentru sectorul privat lansat de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, primul fiind desfășurat în 2020. Atunci, 28 de întreprinderi, start-up-uri și inițiative de antreprenoriat social au beneficiat de asistență din fonduri europene. Programul de granturi va fi însoțit și de activități de mentorat și instruiri gratuite pentru a stimula cultura antreprenorială a regiunilor cheie. Condițiile detaliate ale concursului și formularele de aplicare sunt publicate pe paginile web www.eu4cahul.md , www.eu4ungheni.md. Termenul-limită de depunere a dosarelor este 15 iunie 2021, ora 17.00. 
 
Așadar, antreprenorii din regiunile Ungheni și Cahul pot depune dosarele la categoriile:
  1. Sprijin pentru extinderea și dezvoltarea afacerilor existente”;
  2. Sprijin pentru inițiative de antreprenoriat social.
Se recomandă respectarea cerințelor existente, pe care le găsiți pe paginile web anunțate mai sus. De menționat că întreprinderile de stat, companiile înființate de APL, companiile beneficiare ale programului de granturi ediția 2020 nu sunt eligibile pentru acest concurs.
 
Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, prietenoasă mediului, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

TINERII DIN STÂNGA NISTRULUI AU ȘANSA DE A-ȘI LANSA PROPRIA AFACERE. Detalii despre grantul oferit de UE

20 jan 2022

PESTE 3 MII DE PRODUCĂTORI AGRICOLI, BENEFICIARI AI PROGRAMELOR IFAD ÎN 2022. Valoarea totală a granturilor

19 jan 2022

SE CAUTĂ BENEFICIARII DE GRANTURI PENTRU REABILITAREA PĂȘUNILOR. Sumele acordate și condițiile de participare

19 jan 2022

PROGRAM DE GRANT PENTRU GESTIONAREA UNOR DEȘEURI: Condițiile pentru a aplica

18 jan 2022

CE CONDIȚII PREVĂD NOILE GRANTURI DE PÂNĂ LA 40 MII EURO OFERITE DE UE? Detalii

13 jan 2022

700 MII EURO OFERITE IMM-URILOR DIN UNGHENI ȘI CAHUL. Cine poate aplica pentru grant și care sunt cerințele

700 MII EURO OFERITE IMM-URILOR DIN UNGHENI ȘI CAHUL

Cine poate aplica pentru grant și care sunt cerințele

700 MII EURO OFERITE IMM-URILOR DIN UNGHENI ȘI CAHUL. Cine poate aplica pentru grant și care sunt cerințele

loading ...