https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.75 EUR
17.70 USD
0.24 RUB
4.19 RON
0.67 UAH
700 MII EURO OFERITE IMM-URILOR DIN UNGHENI ȘI CAHUL. Cine poate aplica pentru grant și care sunt cerințele

700 MII EURO OFERITE IMM-URILOR DIN UNGHENI ȘI CAHUL. Cine poate aplica pentru grant și care sunt cerințele

18 mai 2021

Astăzi, 18 mai 2021, este lansat un nou program de granturi, în valoare totală de 700.000 euro. Acesta este destinat întreprinderilor existente, start-up-urilor și inițiativelor de antreprenoriat social din regiunile Cahul și Ungheni. Asistența financiară pentru dezvoltarea sectorului privat din ambele regiuni-cheie este acordată de Uniunea Europeană, în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF. În total, 26 de companii din regiunile menționate vor beneficia de granturi în valoare de 15.000 -  30.000 euro fiecare.
 
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, susține că “Această nouă rundă de granturi pentru susţinerea ÎMM-urilor va contribui la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din regiunile Cahul și Ungheni. Va sprijini antreprenorii să obţină noi investiții și să își extindă afacerile. Astfel, vor fi create noi locuri de muncă, vor spori veniturile angajaților şi promovate, deopotrivă, principiile economiei verzi. Acest lucru este posibil datorită asistenței UE de aproape 23 de milioane de euro acordată Programului EU4Moldova și programul este un exemplu concret al modului în care sprijinul UE îmbunătățește calitatea vieții oamenilor, în special prin promovarea unei abordări ecologice în redresarea economică.”
 
Acesta este al doilea apel de finanțare pentru sectorul privat lansat de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, primul fiind desfășurat în 2020. Atunci, 28 de întreprinderi, start-up-uri și inițiative de antreprenoriat social au beneficiat de asistență din fonduri europene. Programul de granturi va fi însoțit și de activități de mentorat și instruiri gratuite pentru a stimula cultura antreprenorială a regiunilor cheie. Condițiile detaliate ale concursului și formularele de aplicare sunt publicate pe paginile web www.eu4cahul.md , www.eu4ungheni.md. Termenul-limită de depunere a dosarelor este 15 iunie 2021, ora 17.00. 
 
Așadar, antreprenorii din regiunile Ungheni și Cahul pot depune dosarele la categoriile:
  1. Sprijin pentru extinderea și dezvoltarea afacerilor existente”;
  2. Sprijin pentru inițiative de antreprenoriat social.
Se recomandă respectarea cerințelor existente, pe care le găsiți pe paginile web anunțate mai sus. De menționat că întreprinderile de stat, companiile înființate de APL, companiile beneficiare ale programului de granturi ediția 2020 nu sunt eligibile pentru acest concurs.
 
Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, prietenoasă mediului, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).
 
AIPA ÎNCEPE ACHITAREA SUBVENȚIILOR CĂTRE FERMIERI. Suma de 32, 2 mil. lei include și plățile per cap de animal
14 sep 2021
„LIVADA MOLDOVEI” LA AL TREILEA AMENDAMENT. Statul obligat să investească 120 mil. euro în sectorul horticol
26 aug 2021
Noi oportunități de dezvoltare pentru afacerile rurale din sectorul turistic. Grantul „PRIETENEȘTE PENTRU TURISM” la a 2-a etapă
20 aug 2021
DEPUNEREA SOLICITĂRILOR ÎN CADRUL PROIECTULUI „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” posibilă până la 30 august
18 aug 2021

700 MII EURO OFERITE IMM-URILOR DIN UNGHENI ȘI CAHUL. Cine poate aplica pentru grant și care sunt cerințele

700 MII EURO OFERITE IMM-URILOR DIN UNGHENI ȘI CAHUL

Cine poate aplica pentru grant și care sunt cerințele

700 MII EURO OFERITE IMM-URILOR DIN UNGHENI ȘI CAHUL. Cine poate aplica pentru grant și care sunt cerințele

loading ...