ACEST CONCURS ESTE PENTRU VOI, TINERI CU IDEI DE AFACERI ÎN AGRICULTURĂ! Detalii

09 feb 2022
Centrul Național de Mediu organizează, în cadrul proiectului „Grădina Școlară”, un concurs de idei de afaceri în agricultură.
 
Programul își propune stimularea spiritului antreprenorial și încurajarea inițiativelor de afaceri în agricultură, într-o economie modernă în care tinerii creativi pot crește nivelul de competivitate, pot să țină pasul cu tehnologia și sunt motivați să aducă un plus de siguranță financiară.
 
Astfel, în cadrul concursului vor fi selectați 2-5 tineri/tinere cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Ei vor beneficia de asistență financiară sub formă de bunuri, servicii, instruire și consiliere individuală în procesul de creare și dezvoltare a afacerii, precum și oportunități de schimb de experiență. Bugetul total al concursului este de 10 000 euro pentru achiziționarea de echipamente, materiale, bunuri și servicii pentru crearea sau dezvoltarea propriei idei de afaceri. Toate achizițiile și investițiile vor fi efectuate în perioada martie-octombrie 2022.
 
Perioada totală a grantului este de 9 luni (februarie-octombrie 2022) cu prezentarea primelor rezultate la Forumul - Dialog (octombrie 2022). Beneficiarii trebuie să dezvolte afacerea pentru o perioadă de minim 3 ani.
 
Participanții trebuie să îndeplinească toate criteriile enumerate:
  • Să fie tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, doritori să inițieze o afacere sau care conduc deja o întreprindere nouă – înregistrată recent (după septembrie 2021);
  • Sunt stabiliți în localitățile rurale;
  • Sunt tineri care au participat în activitățile proiectului Grădina Școlară în una din instituțiile de învățământ: Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, Gimnaziul Oxentea, r. Dubăsari, Gimnaziul Rîșcova, r. Criuleni, Gimnaziul „Dumitru Matcovschi”, s. Vadul Rașcov, r. Șoldănești, Gimnaziul Răscăieți, s. Răscăieții Noi, Ștefan-Vodă, L.T. Caracușenii Vechi,  r. Briceni;
  • Tineri care au o diploma se studii sau își fac studiile la o instituție de învățământ cu profil agricol. Diploma se va anexa la dosarul pentru concurs. 
Domenii eligibile de activitate
  • Cultivarea și vânzarea plantelor, legumelor, fructelor;
  • Prelucrarea, depozitarea și comercializarea produselor agricole
  • Construirea, echiparea serelor;
  • Implementarea sistemelor de irigare.
  • Servicii educaționale în agricultură.
  • Procesul de participare. 
Concursul se desfășoară in perioada 7 – 21 februarie 2022. Termenul limită de prezentare a dosarului: 20 februarie 2022 ora 23:59 (ora Chișinăului) completat online sau în format electronic la adresa cnm.concurs@environment.md.

La 21 februarie va avea loc prezentarea ideii de afacere în cadrul unui eveniment online cu participanții la concurs, iar la 01 martie vor fi anunțate rezultatele concursului.
 
Mai multe detalii, AICI: https://environment.md/

ACEST CONCURS ESTE PENTRU VOI, TINERI CU IDEI DE AFACERI ÎN AGRICULTURĂ! Detalii

ACEST CONCURS ESTE PENTRU VOI, TINERI CU IDEI DE AFACERI ÎN AGRICULTURĂ! Detalii

ACEST CONCURS ESTE PENTRU VOI, TINERI CU IDEI DE AFACERI ÎN AGRICULTURĂ! Detalii

loading ...