AFACERI COMUNE ÎNTRE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Câte parteneriate au fost stabilite

22 jun 2021
12 producători agricoli de pe ambele maluri ale Nistrului vor dezvolta în comun afaceri inovatoare. Ei au stabilit deja cinci parteneriate și beneficiază de granturi în valoare de 50.000 dolari SUA fiecare. Banii vor fi investiți în procurarea utilajului și a echipamentului necesar pentru adoptarea unor tehnologii inovatoare în procesul de producere și prelucrare a produselor agricole.
 
Cei 12 producători și procesatori agricoli sunt câștigătorii concursului de granturi organizat de proiectul PNUD “Dezvoltarea capacităților de export pe ambele maluri ale Nistrului” (AdTrade), finanțat de Suedia și Marea Britanie. În total, la concurs au fost depuse 16 idei de proiect, dintre care au fost selectate cinci. Pe lângă procurarea de echipamente de producere, parteneriatele câștigătoare vor mai avea parte de consultanță pentru dezvoltarea afacerilor, ceea ce le va permite să devină mai competitive, să-și sporească vânzările, să acceseze noi piețe de export și să contribuie la crearea a cel puțin 53 de locuri de muncă, în special, pentru femei și persoane din grupurile social-vulnerabile.
 
Proiectele abordează idei inovatoare de afaceri prin aplicarea noilor tehnologii, reducerea costurilor de producere, adaptarea producerii și/sau procesării la noile necesități ale pieței în contextul COVID-19.
 
Activitățile prevăzute în propunerile de proiect câștigătoare se vor desfășura până la sfârșitul anului curent și includ printre altele achiziția utilajelor inovatoare de prelucrare a prunelor, automatizarea procesului de producție a fructelor uscate, implementarea unor tehnologii inovatoare de cultivare a strugurilor de masă după sistemul Pergola și Gable. Lista continuă cu achiziționarea unui echipament performant de uscare a fructelor și legumelor cu utilizarea energiei produsă de panouri fotovoltaice, asocierea apicultorilor de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea creșterii volumului de producere a mierii și a produselor derivate de înaltă calitate, precum și achiziționarea utilajului pentru prelucrarea cătinii, inclusiv producerea sucului și uleiului de cătină presat la rece și ambalarea lui.
 
 
 
 
Top știri

VIOREL ORLOVSCHI despre GLOBAL.G.A.P., prețul la mere și plantarea livezilor intensive

15 nov 2021

AVOCATUL DIANEI CRUDU: PLEDĂM NEVINOVAT! Dosarul va ajunge la CtEDO!

24 nov 2021

A DAT START AFACERII CU 4 STUPI DE ALBINE, ÎN PATRU ANI ARE O PRISACĂ DE 300 DE FAMILII

12 nov 2021

BAYER – lansează cel mai performant și stabil hibrid Dekalb DKC 5092 pe piața din Republica Moldova

24 nov 2021

COOPERAREA ÎN AGRICULTURĂ: SUCCESE ȘI EȘECURI

11 nov 2021
Din aceiași categorie

GRANTURI PENTRU 14 ANTREPRENORI DIN CAHUL: Sumele oferite de UE sunt între 15 și 30 mii euro pentru fiecare

03 dec 2021

DIRECTOR AUAI „COȘNIȚA”: Cotizațiile de membru se vor majora începând cu anul viitor

30 nov 2021

PRODUCĂTORII MICI ȘI MIJLOCII, ACCES FACILITAT LA FONDURI DE SUBVENȚIONARE. Guvernul a aprobat…

25 nov 2021

GRANTURI PENTRU DEZVOLTAREA INIȚIATIVELOR EDUCAȚIONALE de promovare a protecției integrate a plantelor

15 nov 2021

EXTINDEM SUPRAFEȚELE IRIGABILE. Specialiștii FDD Moldova au efectuat verificări la bazinul de acumulare a apei din s. Soltănești

15 nov 2021

AFACERI COMUNE ÎNTRE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Câte parteneriate au fost stabilite

AFACERI COMUNE ÎNTRE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

Câte parteneriate au fost stabilite

AFACERI COMUNE ÎNTRE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Câte parteneriate au fost stabilite

loading ...