https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.27 EUR
17.88 USD
0.25 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
AFACERI COMUNE ÎNTRE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Câte parteneriate au fost stabilite

AFACERI COMUNE ÎNTRE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Câte parteneriate au fost stabilite

22 jun 2021
12 producători agricoli de pe ambele maluri ale Nistrului vor dezvolta în comun afaceri inovatoare. Ei au stabilit deja cinci parteneriate și beneficiază de granturi în valoare de 50.000 dolari SUA fiecare. Banii vor fi investiți în procurarea utilajului și a echipamentului necesar pentru adoptarea unor tehnologii inovatoare în procesul de producere și prelucrare a produselor agricole.
 
Cei 12 producători și procesatori agricoli sunt câștigătorii concursului de granturi organizat de proiectul PNUD “Dezvoltarea capacităților de export pe ambele maluri ale Nistrului” (AdTrade), finanțat de Suedia și Marea Britanie. În total, la concurs au fost depuse 16 idei de proiect, dintre care au fost selectate cinci. Pe lângă procurarea de echipamente de producere, parteneriatele câștigătoare vor mai avea parte de consultanță pentru dezvoltarea afacerilor, ceea ce le va permite să devină mai competitive, să-și sporească vânzările, să acceseze noi piețe de export și să contribuie la crearea a cel puțin 53 de locuri de muncă, în special, pentru femei și persoane din grupurile social-vulnerabile.
 
Proiectele abordează idei inovatoare de afaceri prin aplicarea noilor tehnologii, reducerea costurilor de producere, adaptarea producerii și/sau procesării la noile necesități ale pieței în contextul COVID-19.
 
Activitățile prevăzute în propunerile de proiect câștigătoare se vor desfășura până la sfârșitul anului curent și includ printre altele achiziția utilajelor inovatoare de prelucrare a prunelor, automatizarea procesului de producție a fructelor uscate, implementarea unor tehnologii inovatoare de cultivare a strugurilor de masă după sistemul Pergola și Gable. Lista continuă cu achiziționarea unui echipament performant de uscare a fructelor și legumelor cu utilizarea energiei produsă de panouri fotovoltaice, asocierea apicultorilor de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea creșterii volumului de producere a mierii și a produselor derivate de înaltă calitate, precum și achiziționarea utilajului pentru prelucrarea cătinii, inclusiv producerea sucului și uleiului de cătină presat la rece și ambalarea lui.
 
 
 
 
EXPORTUL PRODUSELOR DE ORIGINE ANIMALIERĂ ÎN UE: Monitorizat de experții din Lituania prin Proiectul TWINNING
02 aug 2021
TEHNICA AGRICOLĂ: SISTEMELE DE IRIGARE ÎN TOPUL VÂNZĂRILOR. Ce alte unități de profil au fost solicitate de fermieri
29 jul 2021
PROIECTUL DevRAM, PARTEA I, MISIUNE ÎNCHEIATĂ. Cele mai importante realizări în domeniul agriculturii, AICI
01 jul 2021
PROIECTE START-UP ÎN AGRICULTURĂ: 45 de antreprenori vor beneficia de suportul statului. Află valoarea investițiilor
22 jun 2021

AFACERI COMUNE ÎNTRE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Câte parteneriate au fost stabilite

AFACERI COMUNE ÎNTRE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

Câte parteneriate au fost stabilite

AFACERI COMUNE ÎNTRE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Câte parteneriate au fost stabilite

loading ...