AFACERI CU BANI DE LA STAT. Cine va beneficia de ajutor

27 oct 2020

22 de fermieri începători vor primi ajutor din partea statului pentru a începe o afacere în agricultură. Ei planifică să facă investiții de 19 milioane de lei. Pachetul total de sprijin financiar din partea statului va fi de 12 milioane de lei, bani incluși în Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. Potrivit Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură, proiectele vor genera peste 40 locuri de muncă noi în sectorul zootehnic, al plantațiilor multianuale, al creșterii legumelor pe teren protejat și în domeniul procesării producției agricole.

"În cadrul apelului 6 privind proiectele start-up, au fost depuse 32 de dosare din partea potențialilor beneficiar, iar dintre acestea 26 de proiecte au fost înainte către comisia de selectare din cadrul Ministerului Agriculturii. Acolo au fost aprobate 22 de proiecte. Contribuția statului va fi de 65%. Acum, acești beneficiari vor trebuie să vină cu dovada co-finanțării și să deschidă un cont în bancă pentru ca autoritățile să poată transfera banii. Inițial, va fi acordată suma de 75 la sută din ajutor, iar la finalizarea proiectului restul 25%", a precizat Lilian Martin, șefa Serviciului Relații Externe și Comunicare din cadrul AIPA.

În total, pentru subvenționarea start-up-urilor din sectorul agroindustrial din ţară, Guvernul a prevăzut în acest an 50 de milioane de lei. Pornind de la acest aspect înțelegem că autoritățile încearcă, după posibilitățile pe care le are, să motive tinerii să inițieze afaceri în domeniul agriculturii. Probabil seceta din acest an i-a descurajat pe mulți, însă specialiștii susțin că fermierii nu trebuie să analizeze doar un singur an, ci să vadă și exemplele din alți ani când rezultatele au fost pe măsura așteptărilor.

AFACERI CU BANI DE LA STAT. Cine va beneficia de ajutor

AFACERI CU BANI DE LA STAT

Cine va beneficia de ajutor

AFACERI CU BANI DE LA STAT. Cine va beneficia de ajutor

loading ...