https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.00 EUR
17.28 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.62 UAH
CONDIŢII DE TRAI ŞI DE STUDII MAI BUNE PENTRU ELEVII COLEGIULUI TEHNIC AGRICOL DIN SVETLÂI

CONDIŢII DE TRAI ŞI DE STUDII MAI BUNE PENTRU ELEVII COLEGIULUI TEHNIC AGRICOL DIN SVETLÂI

12 dec 2020
Condiţii de trai şi de studii mai bune pentru elevii Colegiului Tehnic Agricol din Svetlâi, Găgăuzia. Prin proiectul ”Livada Moldovei”, instituţia de învăţământ a beneficiat de 110 mii de euro. Bani care s-au investit în mobilier pentru căminul numărul 8 al colegiului. Acolo au fost cumpărate paturi, dulapuri, etajere, mașini de spălat haine, frigidere, aragaze, hote, uscătoare pentru haine și toate uneltele și consumabilele necesare pentru întreținerea curățeniei. Astfel, elevii și profesorii colegiului nu vor mai fi nevoiţi să facă zilnic naveta. 
 
Acesta este, însă doar o parte din proiectul investiţional.  În cadrul celei de-a doua etape, va fi construită o stațiune de procesare a producției  horticole și mentenanță a utilajelor agricole  în incinta căreia vor fi create 2 laboratoare.  Unul pentru  sortarea și ambalarea  produselor  și altul pentru  de reparația și mentenanța  utilajului agricol. Acestea vor fi dotate cu utilaje, echipamente și accesorii. Totodată, va fi înființat şi un lot demonstrativ de livadă, cu suprafața de 3 hectare, se vor achiziționa mașini și utilaje horticole pentru prelucrarea și îngrijirea livezii.
Conform proiectului investiţional se va construi şi o stație meteo, precum şi un hangar pentru păstrarea tehnicii agricole. Se prevede și plantarea unei fâșii forestiere de protecție ce va combate eroziunea solului și va servi drept poligon didactic.
 
Conceptul laboratorului pentru lucrări practice este finalizat deja şi urmează să fie organizate tenderele de achiziție a bunurilor și serviciilor de construcție, astfel încât, proiectul investițional să fie gata până la sfârșitul anului 2022. La Colegiul Tehnic Agricol din Svetlâi își fac studiile aproximativ 500 elevi, viitori specialiști in agronomie, mecanica agricolă, electrificarea agriculturii si alte domenii de o mare importanta pentru tara noastră.
 
În prezent, cu sprijinul  proiectului ”Livada Moldovei” sunt în desfășurare proiecte investiționale la: Colegiul Agroindustrial din Ungheni,  Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău și Institutul Științifico - Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Agrară de Stat din.
 
Investițiile sunt realizate cu sprijinul Băncii Europene de Investiții. Astfel, pentru reabilitarea și dotarea instituțiilor educaționale și de cercetare cu profil horticol sunt prevăzute în jur de 12 milioane de euro. Mai multe AICI
SUBVENȚIILE ÎN AVANS POT FI SOLICITATE PÂNĂ LA 27 IANUARIE
15 jan 2021
AIPA A RELUAT PROCESUL DE AUTORIZARE A CERERILOR RECEPȚIONATE ÎN ANUL 2020
14 jan 2021
GRANTURI DE PÂNĂ LA 850 DE MII DE LEI pentru Asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigare
10 dec 2020
NOI GRANTURI OFERITE DE IFAD PRODUCĂTORILOR AGRICOLI ÎN CADRUL APELUL NR. 2. Vezi dacă și tu POȚI aplica pentru un suport financiar
02 dec 2020

CONDIŢII DE TRAI ŞI DE STUDII MAI BUNE PENTRU ELEVII COLEGIULUI TEHNIC AGRICOL DIN SVETLÂI

CONDIŢII DE TRAI ŞI DE STUDII MAI BUNE PENTRU ELEVII COLEGIULUI TEHNIC AGRICOL DIN SVETLÂI

CONDIŢII DE TRAI ŞI DE STUDII MAI BUNE PENTRU ELEVII COLEGIULUI TEHNIC AGRICOL DIN SVETLÂI

loading ...