GRANTURI PENTRU REDUCEREA DEGRADĂRII MEDIULUI: 30 de comunități vor realiza proiecte de până la 16 mii dolari

27 dec 2021

30 de comunități din raioanele Nisporeni, Călărași, Basarabeasca, Leova, UTA Găgăuzia, zona de securitate (raionul Dubăsari) și regiunea transnistreană au obținut granturi de până la 16 000 dolari SUA pentru proiecte menite să sporească reziliența comunităților la schimbările climatice, să reducă riscurile dezastrelor și să contribuie la dezvoltarea durabilă a localităților.
 
Comunitățile câștigătoare au fost selectate în cadrul unui concurs public organizat de proiectul „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, finanțat de Suedia și implementat de PNUD, la care au fost depuse 43 de propuneri de finanțare. Câștigătorii concursului au fost anunțați în cadrul unei ceremonii de acordare a granturilor organizată online pe 24 decembrie.
 
În urma implementării proiectelor selectate, 110 000 de persoane din 18 localități vor beneficia de acces la un sistem modern de management a deșeurilor, peste 30 000 de persoane din patru comunități vor beneficia de teritorii reabilitate prin împădurire și amenajare, circa 100 000 de persoane din patru localități vor realiza proiecte de curățare a râurilor și amenajare a teritoriilor adiacente, iar 19 500 de oameni din alte patru localități vor obține acces la sisteme energetice alternative, inclusiv în instituții publice.
 
Pentru implementarea acestor proiecte, autoritățile publice locale din comunitățile respective vor fi ghidate și ajutate nu doar de echipa proiectului „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, dar și de trei organizații neguvernamentale, care au fost selectate în cadrul unui concurs public. În următoarele 12 luni, ONG-urile ProEntranse, MEM Comrat și Dnestr Enterprise vor oferi autorităților locale expertiza tehnică necesară și mentorat în domeniul rezistenței la schimbările climatice, gestionării riscurilor dezastrelor și dezvoltării durabile, cu integrarea dimensiunii de gen.
 
Ca rezultat, în urma implementării acestor proiecte peste 263 177 de persoane din cele 30 de comunități selectate vor beneficia de îmbunătățirea și modernizarea serviciilor publice locale și reabilitarea infrastructurii sociale pentru sporirea rezilienței la schimbările climatice și dezvoltarea durabilă a localităților.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

TINERII DIN STÂNGA NISTRULUI AU ȘANSA DE A-ȘI LANSA PROPRIA AFACERE. Detalii despre grantul oferit de UE

20 jan 2022

PESTE 3 MII DE PRODUCĂTORI AGRICOLI, BENEFICIARI AI PROGRAMELOR IFAD ÎN 2022. Valoarea totală a granturilor

19 jan 2022

SE CAUTĂ BENEFICIARII DE GRANTURI PENTRU REABILITAREA PĂȘUNILOR. Sumele acordate și condițiile de participare

19 jan 2022

PROGRAM DE GRANT PENTRU GESTIONAREA UNOR DEȘEURI: Condițiile pentru a aplica

18 jan 2022

CE CONDIȚII PREVĂD NOILE GRANTURI DE PÂNĂ LA 40 MII EURO OFERITE DE UE? Detalii

13 jan 2022

GRANTURI PENTRU REDUCEREA DEGRADĂRII MEDIULUI: 30 de comunități vor realiza proiecte de până la 16 mii dolari

GRANTURI PENTRU REDUCEREA DEGRADĂRII MEDIULUI: 30 de comunități vor realiza proiecte de până la 16 mii dolari

GRANTURI PENTRU REDUCEREA DEGRADĂRII MEDIULUI: 30 de comunități vor realiza proiecte de până la 16 mii dolari

loading ...