PESTE 3 MILIOANE DE DOLARI SUA PENTRU SUSȚINEREA AGRICULTURII CONSERVATIVE. Acordul de Grant a intrat în vigoare începând cu 18 august curent

22 aug 2022
Banca Mondială a declarat intrarea în vigoare, începând cu 18 august curent, a Acordului de grant în valoare de 3.105 milioane de dolari SUA oferite din sursele Fondului Global de Mediu (GEF), confirmând astfel îndeplinirea de către Republica Moldova a tuturor procedurilor necesare în acest sens.

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Acordul de grant reprezintă a patra finanțare adițională pentru Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova și vizează extinderea activităților de încurajare a aplicării practicilor de management durabil al terenurilor (MDT), promovarea de cunoștințe și integrarea acestor practici, precum și măsuri de protecție și conservare ale solului.

Prevederile Acordului presupun reabilitarea a 2000 ha de fâșii forestiere de protecție în bazinul râului Răut în regiunea de Nord a țării, unde degradarea solurilor a atins proporții alarmante.

Totodată, Acordul prevede, printre alte activități, acordarea de granturi producătorilor agricoli care investesc în practici și tehnologii agricole și de mediu prietenoase solului (no-till/mini-till, măsuri agro-forestiere, sisteme de irigare etc.).
loading ...