SUPORT FINANCIAR PENTRU DIGITALIZAREA AFACERII. Câți antreprenori vor beneficia de susținere

05 mar 2021

99 de antreprenori au semnat contractele de finanțare nerambursabilă, în sumă totală de circa 8,4 milioane de lei, pentru digitalizarea afacerii.
 
Sumele vor fi alocate prin intermediul Programului ODIMM,  lansat în iunie 2020 – „Instrumentul de susținere privind digitalizarea IMM”,  finanțat din bugetul de stat și suplinit din fondurile partenerilor de dezvoltare (Uniunea Europeană și GIZ Moldova).
 
Secretarul general al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), Lilia Palii, a felicitat antreprenorii și le-a urat mult succes: „Vă doresc ca suportul oferit de ODIMM prin intermediul acestui program să vă ajute în depășirea crizei și să vă ofere un start bun pentru dezvoltare, durabilitate și prosperitate. La propunerea MEI, Guvernul R. Moldova a lansat „Instrumentul de susținere privind digitalizarea IMM”, care are drept scop transformarea și dezvoltarea digitală a întreprinderilor mici și mijlocii pentru a valorifica potențialul inovativ și a facilita accesul companiilor pe piețele interne și externe”, a menționat oficialul.
 
Lilia Palii a reiterat că digitalizarea, modernizarea, dar și dezvoltarea IMM-urilor rămân a fi prioritățile de bază de pe agenda Ministerului.  Totodată secretarul general a punctat că, în cadrul acestui instrument, statul a venit cu o abordare complexă pe un lanț mai larg de suport, care cuprinde crearea de capacități și abilități, acces la servicii de suport spre digitalizare, dar și sprijin de adaptare a instrumentelor propriu zise de digitalizare.
La final, Lilia Palii a mulțumit echipei ODIMM și partenerilor de dezvoltare, care au susținut financiar și prin expertiză internațională implementarea programului – „Instrumentul de susținere privind digitalizarea IMM”.
 
Precizăm că, de la lansarea acestui instrument, au fost susținute circa 277 de afaceri. În total, au fost oferite 175 business vouchere în valoare de 3,4 milioane lei și 103 granturi în valoare totală de 16.4 milioane lei.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

PROGRAM DE GRANT PENTRU GESTIONAREA UNOR DEȘEURI: Condițiile pentru a aplica

18 jan 2022

CE CONDIȚII PREVĂD NOILE GRANTURI DE PÂNĂ LA 40 MII EURO OFERITE DE UE? Detalii

13 jan 2022

GRANTURI MARI PENTRU INTERNAȚIONALIZAREA AFACERILOR: Companiile care au beneficiat de suport și sfera lor de activitate

10 jan 2022

ÎNCĂ 150 MILIOANE EURO PENTRU MOLDOVA: Comisia Europeană propune asistență macrofinanciară

04 jan 2022

„PARE 1+1” EXTINS PENTRU ÎNCĂ TREI ANI. Câți bani vor fi alocați anual pentru migranții care vor iniția afaceri în R. Moldova

30 dec 2021

SUPORT FINANCIAR PENTRU DIGITALIZAREA AFACERII. Câți antreprenori vor beneficia de susținere

SUPORT FINANCIAR PENTRU DIGITALIZAREA AFACERII

Câți antreprenori vor beneficia de susținere

SUPORT FINANCIAR PENTRU DIGITALIZAREA AFACERII. Câți antreprenori vor beneficia de susținere

loading ...