UN NOU CONCURS DE PROIECTE LA NIVEL LOCAL ÎN VALOARE DE PÂNĂ LA 125.000 LEI

11 oct 2022
GAL Lunca Prutului de Jos a lansat un nou concurs de proiecte la nivel local. Astfel, locuitorii din regiune au oportunitatea de a primi finanțare în valoare de până la 5.375 euro (echivalentul a aproximativ 125.000 lei) oferite prin intermediul GAL Lunca Prutului de Jos în cadrul apelului „ÎmprEUnă dezvoltăm Lunca Prutului de Jos”, în cadrul Programului EU4Moldova: regiuni-cheie, destinat susținerii proiectelor și inițiativelor care sprijină realizarea Strategiei de Dezvoltare Locală GAL, contribuind astfel la dezvoltarea socio-economică a localităților din componența GAL și crearea de noi locuri de muncă.

Toți cei ce au adresa juridică sau își desfășoară activitatea în una din  localitățile: satul Crihana Veche, comuna Manta (s. Pașcani), satul Vadul lui Isac, satul Colibași, satul Brînza, satul Văleni, satul Slobozia Mare, satul Cîșlița Prut, satul Giurgiulești,  pot participa la concurs.

Dacă ai o inițiativă/idee ce poate contribui la Dezvoltarea și diversificarea ocupațiilor agricole și non-agricole, Crearea și dezvoltarea infrastructurii și serviciilor publice în domeniul social și educațional, poți aplica pentru finanțare.

Pentru mai multe informații despre cum puteți accesa un grant, vedeți AICI.

Termenul limită de depunere a dosarelor este data de 31 octombrie 2022, ora 23:59.

Grupul de Acțiune Locală „Lunca Prutului de Jos” a fost creat în anul 2018 și a finanțat peste 50 de micro-proiecte care contribuie la dezvoltarea locală, precum: renovare cramă de vinuri; achiziționare de echipament pentru cofetărie, brutărie; dotarea și amenajarea pensiunilor; dotarea și amenajarea spațiilor  de producere a brânzei, kavarmalei; amenajarea muzeului din localitate; crearea spațiilor de recreere pentru copii și dotarea grădiniței cu roboței bee-bots etc.

Amintim că activitatea de finanțare a microproiectelor pentru dezvoltarea economică a zonelor rurale este implementată de GAL „Lunca Prutului de Jos” în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat  de European Union in the Republic of Moldova și implementat de UNDP Moldova și UNICEF Moldova.
loading ...