https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.15 EUR
17.58 USD
0.24 RUB
4.33 RON
0.63 UAH
SUBVENȚIILE ÎN AVANS SUNT DEJA DISPONIBILE. Iată cine poate beneficia de acest ajutor

SUBVENȚIILE ÎN AVANS SUNT DEJA DISPONIBILE. Iată cine poate beneficia de acest ajutor

30 apr 2020
Într-un comunicat de presă, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului anunță că a fost lansat cel de-al VI-lea apel pentru doritorii de a obține subvenții în avans, în condiții speciale.

Astfel, în perioada 4 mai – 6 iulie curent, tinerii și femeile fermieri pot depune cereri pentru a solicita plăți în avans în vederea utilării și renovării fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora, dezvoltarea infrastructurii post-recoltare și procesare, înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv, plantații viticole și pomicole, precum și pentru cultivarea fructelor și legumelor pe teren protejat (sere).

Subvențiile în avans, sunt destinate pentru acei fermieri care pentru prima dată au dat start o activitate economică în sectorul agroalimentar.Iată domeniile de sprijin prioritare:
  • stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;
  • stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora;
  • stimularea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare;
  • stimularea investițiilor pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);
  • stimularea investițiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și plantațiilor pomicole.
Actele necesare pentru depunerea dosarului și obținerea subvențiilor în avans, le găsiți aici. 

Cererile vor fi examinate de Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură, conform procedurilor Regulamentuluiiar evaluarea și selecția finală a proiectelor investiționale, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, va fi realizată de Comisia de evaluare și selecție.

Valoarea maximă a sprijinului financiar - 65% din valoarea costurilor eligibile (nu mai mult de 1 000 000 lei). Plata subvenției în avans va fi efectuată prin intermediul contului Escrow în modul următor:
 
I Tranșă - 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor cofinanţării din partea Beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile;

II Tranșă – 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.
 
Notă: Pentru implementarea sistemului de acordare a Plăților în Avans pentru proiectele start-up, anual din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural sunt alocate 5% din valoarea totală a fondului, în anul curent sumă constituie 50 mln. lei.
 
 
 
 
SUPORT FINANCIAR PENTRU DIGITALIZAREA AFACERII. Câți antreprenori vor beneficia de susținere
05 mar 2021
700 MII EURO PENTRU 28 ANTREPRENORI DIN CAHUL ȘI UNGHENI. Ce domenii sunt prioritare pentru granturi
02 mar 2021
AGRICULTURA DIGITALĂ: Subvențiile per cap de animal, acordate printr-o procedură implementată de AIPA și experții Twinning
01 mar 2021
UTIL PENTRU ZOOTEHNICIENI. MADRM lansează primul apel de depunere a cererilor pentru solicitarea plăților directe per cap de animal Ministerul
26 feb 2021

SUBVENȚIILE ÎN AVANS SUNT DEJA DISPONIBILE. Iată cine poate beneficia de acest ajutor

SUBVENȚIILE ÎN AVANS SUNT DEJA DISPONIBILE

Iată cine poate beneficia de acest ajutor

SUBVENȚIILE ÎN AVANS SUNT DEJA DISPONIBILE. Iată cine poate beneficia de acest ajutor

loading ...