BILL GATES ȘI-A CUMPĂRAT O PLANTAȚIE DE CARTOF DE APROXIMATIV 900 HA. Fermierii revoltați – miliardarul încalcă legea

30 jun 2022
Bill Gates, cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA, a cumpărat o fermă. Oamenii sunt revoltați și bănuiesc că la mijloc ar fi și încălcări de lege.

Compania Red River Trust, ce are legături directe cu miliardarul a cumpărat 2.100 de acri (aproximativ 900 de hectare) de teren agricol pe care sunt plantați cartofi, în zona Dakota de Nord. Drept urmare, procurorul general al statului a primit plângeri masive din partea locuitorilor, transmite AGROMEDIA, cu referire la agrarheute.com.

Înregistrările publice citate de ziarul agricol AgWeek arată că Red River Trust, afiliată lui Gates, a cumpărat terenul agricol de la proprietarii Campbell Farm, o companie de cultivare a cartofilor cu sediul în Grafton, Dakota de Nord, la aproximativ 90 de km distanță de la frontiera cu Canada.

Comisarul pentru agricultură din Dakota de Nord, Doug Goehring, a declarat postului de televiziune KFYR că reacția localnicilor la achiziție a fost în mare parte negativă. Am primit o mulțime de feedbackuri negative în tot statul, nu a fost doar din cartier, a spus Goehring. Acești oameni sunt foarte supărați din cauza asta.
 

Suprafața pământului Gates crește și crește

Achiziția de 13,5 milioane de dolari a unei ferme de cartofi din Dakota de Nord stârnește indignare și control juridic. Cu aproximativ 6.000 de dolari pe acru, ferma de cartofi a costat aproximativ jumătate din cât a cheltuit Gates pe pământul râvnit de lângă casa lui din Washington, relatează presa americană.

Dar asta este doar o parte din vasta proprietate deținută de Gates și fosta lui soție, Melinda French Gates. Raportul Land a remarcat în 2021 că Gates avea 242.000 de acri (în jur de 98 de mii de hectare) de teren agricol, 1.234 de acri (499 hectare) de teren de agrement și 25.750 de acri (10.418 hectare) de teren în tranziție de la teren agricol la uz rezidențial și comercial. Achiziția din Dakota de Nord ar aduce cifra totală la peste 270.000 de acri (aproximativ 110 mii de hectare).
 

Oamenii se simt exploatați – Bill Gates încalcă legea?

Între timp, comisarul pentru agricultură al statului, republicanul Doug Goehring, a declarat unui post de televiziune din Dakota de Nord că mulți oameni simt că sunt exploatați de cei ultrabogați, care cumpără pământ, dar nu împărtășesc neapărat valorile statului. Procurorul general republican din Dakota de Nord, Drew Wrigley, a declarat pentru AP: Se dorește informarea tuturor cu privire la structura proprietății și care sunt intențiile lor pentru teren. Dacă nu este în conformitate cu legea statului, ei vor fi informați că trebuie să se despartă de pământ, a spus Wrigley. 
 
 

BILL GATES ȘI-A CUMPĂRAT O PLANTAȚIE DE CARTOF DE APROXIMATIV 900 HA. Fermierii revoltați – miliardarul încalcă legea

BILL GATES ȘI-A CUMPĂRAT O PLANTAȚIE DE CARTOF DE APROXIMATIV 900 HA

Fermierii revoltați – miliardarul încalcă legea

BILL GATES ȘI-A CUMPĂRAT O PLANTAȚIE DE CARTOF DE APROXIMATIV 900 HA. Fermierii revoltați – miliardarul încalcă legea

loading ...