CEA MAI MICĂ RECOLTĂ DE PORUMB ÎNREGISTRATĂ DUPĂ 2007. UE mizează pe importul a cel puțin nouă milioane de tone din Ucraina

16 aug 2022
Firma de consultanţă Strategie Grains prognozează că Uniunea Europeană se bazează pe Ucraina pentru aproape jumătate din necesarul de porumb importat, în condițiile în care exporturile acestei țări sunt încă sub semnul întrebării, din cauza războiului declanșat de Rusia, transmite AGROMEDIA, cu referire la digi24.ro.
 
Strategie Grains estimează că seceta severă ar urma să reducă recolta de porumb a Uniunii Europene cu 10 milioane de tone, până la 55,4 milioane de tone, cel mai redus nivel din ultimii 15 ani.
 
Noua estimare publicată la începutul lunii august este cu 15% mai mică faţă de estimările publicate în luna iulie, conform cărora recolta de porumb a UE în anul agricol 2022/23 urma să fie de 65,4 milioane de tone.
 
„Prognozele cu privire la recolta de porumb din 2022 în Europa s-au deteriorat semnificativ. Aceasta ar urma să fie cea mai mică recoltă de după 2007”, a informat Strategie Grains în raportul său lunar, potrivit Reuters.
 
Datele publicației sunt aprobate de mai multe organisme care realizează prognoze cu privire la culturile agricole, care, la rândul lor, şi-au redus estimările cu privire la recolta de porumb a UE, ca urmare a agravării secetei şi a valurilor succesive de căldură care au lovit principalele ţări cultivatoare de porumb, precum Franţa, România şi Ungaria.
 
UE mizează pe importurile incerte din Ucraina, în situația în care și în anumite părţi din zona de centru-vest a SUA, vremea uscată a creat îngrijorări cu privire la diminuarea randamentelor în cel mai mare producător mondial de porumb.
 
Revizuirea estimărilor cu privire la recolta de porumb a condus Strategie Grains să îşi îmbunătăţească prognozele privind importurile de porumb ale UE în anul agricol 2022/23 cu aproape trei milioane de tone, până la 20 de milioane de tone, peste importurile în anul 2021/22, care sunt estimate la 17,8 milioane de tone.
 
În noile estimări privind importurile de porumb ale UE sunt incluse şi nouă milioane de tone de porumb care ar urma să vină din Ucraina, chiar dacă potenţialul de export al Ucrainei rămâne incert din cauza conflictului cu Rusia şi depinde de progresele înregistrate în livrarea de cereale prin intermediul coridorului maritim.
 
În ceea ce priveşte porumbul utilizat ca nutreţ, principalul debuşeu pentru porumb, firma de consultanţă şi-a redus estimările privind consumul în UE în anul 2022/23 cu peste patru milioane de tone, ceea ce înseamnă că va avea loc un transfer al cererii spre grâu şi orz.

CEA MAI MICĂ RECOLTĂ DE PORUMB ÎNREGISTRATĂ DUPĂ 2007. UE mizează pe importul a cel puțin nouă milioane de tone din Ucraina

CEA MAI MICĂ RECOLTĂ DE PORUMB ÎNREGISTRATĂ DUPĂ 2007

UE mizează pe importul a cel puțin nouă milioane de tone din Ucraina

CEA MAI MICĂ RECOLTĂ DE PORUMB ÎNREGISTRATĂ DUPĂ 2007. UE mizează pe importul a cel puțin nouă milioane de tone din Ucraina

loading ...