FERMIERII ROMÂNI AFECTAȚI DE SECETĂ VOR PRIMI AJUTOR DIN FONDUL UE

04 oct 2023
Parlamentul European a aprobat o nouă sumă pentru despăgubirea agricultorilor afectați de seceta anului trecut. Europarlamentarul, Dan Motreanu, a anunțat că fermierii români ar putea beneficia de o sumă de 33,9 milioane de euro ca ajutor de secetă. Suma a mai fost vehiculată, dar acum Parlamentul European a dat un vot favorabil inițiativei, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agrointel. 
 

Ajutorul de secetă va fi acordat din Fondul de solidaritate a UE

Despre noul sprijin ce va fi acordat fermierilor români, Motreanu a precizat că banii vor proveni din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE).
 
FSUE a fost creat în 2002 pentru a sprijini țările eligibile în operațiunile de urgență și de redresare în urma dezastrelor naturale. A fost extins în martie 2020 pentru a acoperi urgențele majore de sănătate publică, dovadă a unității și solidarității europene într-un moment de cumpănă. Între 2002 și 2022, prin intermediul FSUE au fost mobilizate peste 8,2 miliarde de euro pentru intervenții care au vizat 127 de dezastre în 24 de state de membre și în trei țări în curs de aderare, a explicat Dan Motreanu, europarlamentar PPE.
 
loading ...