NORDUL RUSIEI AR PUTEA DEVENI TERITORIU AGRICOL. Ce se întâmplă cu regiunile arctice și ce prognoze lansează oficialii

14 mai 2021

Regiunile arctice și nordul îndepărtat din Rusia ar putea deveni arabile în 20-30 de ani, pe măsură ce schimbările climatice accelerează topirea permafrostului, iar porțiuni vaste de pământ vor fi libere pentru agricultură, a declarat ministrul mediului din țară.
Aproximativ 60-65% din teritoriul Rusiei este acoperit cu permafrost, stratul superior al solului care rămâne înghețat pe tot parcursul anului. Arctica rusească se topește de 2,5 ori mai repede decât regiunile similare din restul lumii, iar asta înseamnă că și acest sol a început să se topească, impactul asupra mediului fiind dezastruos, transmite AGROMEDIA cu referire la digi24.ro.
 
Într-un interviu acordat site-ului de știri RBC, ministrul resurselor naturale și mediului, Alexander Kozlov, a spus că guvernul trebuie să învețe cum să “gestioneze ceea ce se întâmplă în prezent” cu aceste schimbări ecologice rapide, potrivit The Moscow Times.
 
“Peste 20-30 de ani, toate aceste regiuni (arctice - n.n.) vor înceta să mai fie nordice și vor deveni brusc agricole”, a spus Alexander Kozlov.
 
Deși schimbările climatice ar putea pune noi terenuri la dispoziția agriculturii, acestea vor duce, de asemenea, la un “climat instabil”, în care condițiile meteorologice capricioase vor deveni normale, a declarat Alexander Kokorin, un om de știință, climatolog, la WWF Rusia.
 
“Încălzirea globală nu este un proces monoton, gradual, care să permită creșterea ananasului în Siberia. Este o combinație de zeci de efecte diferite”, a declarat Kokorin pentru 19rus.info. În schimb, arii întinse de terenuri arabile din Rusia se confruntă acum cu deșertificarea, pe care experții o leagă și de criza climatică.
 
Kozlov spune că adaptarea la schimbările climatice este una dintre preocupările guvernul rus în ceea ce privește mediul, împreună cu respectarea pactelor climatice internaționale.
 
Vladimir Putin a minimizat în trecut riscurile schimbărilor climatice, remarcând că încălzirea globală s-ar putea să nu fie atât de rea, iar rușii să beneficieze de acest efect cheltuind mai puțin pe haine de blană. În ultimii ani, însă, Putin a început să ceară acțiuni tot mai ferme în ceea ce privește protejarea mediului și împotriva topirii permafrostului.
 
digi24.ro
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

OLANDA A MARCAT ZIUA NAȚIONALĂ A LALELELOR. Ce au făcut florarii și cine s-a ales cu buchete de flori

18 jan 2022

LATIFUNDIARII DIN SUA: Bill Gates, John Malone și Familia Washington Reed. Câte hectare de teren dețin miliardarii

12 jan 2022

FERMIERII DIN EUROPA: SEMNE BUNE ANUL ARE. Ce spun datele Comisiei Europene privind starea culturilor agricole

12 jan 2022

ROMÂNIA SUB CODUL UNUI NOU VIRUS DE GRIPĂ AVIARĂ. Oamenii și fermele de animale sunt în pericol!

11 jan 2022

2021, AL CINCILEA CEL MAI CALD AN ÎNREGISTRAT VREODATĂ. Ce spun datele serviciului Copernicus

11 jan 2022

NORDUL RUSIEI AR PUTEA DEVENI TERITORIU AGRICOL. Ce se întâmplă cu regiunile arctice și ce prognoze lansează oficialii

NORDUL RUSIEI AR PUTEA DEVENI TERITORIU AGRICOL

Ce se întâmplă cu regiunile arctice și ce prognoze lansează oficialii

NORDUL RUSIEI AR PUTEA DEVENI TERITORIU AGRICOL. Ce se întâmplă cu regiunile arctice și ce prognoze lansează oficialii

loading ...