NORDUL RUSIEI AR PUTEA DEVENI TERITORIU AGRICOL. Ce se întâmplă cu regiunile arctice și ce prognoze lansează oficialii
14 mai 2021
Regiunile arctice și nordul îndepărtat din Rusia ar putea deveni arabile în 20-30 de ani, pe măsură ce schimbările climatice accelerează topirea permafrostului, iar porțiuni vaste de pământ vor fi libere pentru agricultură, a declarat ministrul mediului din țară.
Aproximativ 60-65% din teritoriul Rusiei este acoperit cu permafrost, stratul superior al solului care rămâne înghețat pe tot parcursul anului. Arctica rusească se topește de 2,5 ori mai repede decât regiunile similare din restul lumii, iar asta înseamnă că și acest sol a început să se topească, impactul asupra mediului fiind dezastruos, transmite AGROMEDIA cu referire la digi24.ro.
Într-un interviu acordat site-ului de știri RBC, ministrul resurselor naturale și mediului, Alexander Kozlov, a spus că guvernul trebuie să învețe cum să “gestioneze ceea ce se întâmplă în prezent” cu aceste schimbări ecologice rapide, potrivit The Moscow Times.
“Peste 20-30 de ani, toate aceste regiuni (arctice - n.n.) vor înceta să mai fie nordice și vor deveni brusc agricole”, a spus Alexander Kozlov.
Deși schimbările climatice ar putea pune noi terenuri la dispoziția agriculturii, acestea vor duce, de asemenea, la un “climat instabil”, în care condițiile meteorologice capricioase vor deveni normale, a declarat Alexander Kokorin, un om de știință, climatolog, la WWF Rusia.
“Încălzirea globală nu este un proces monoton, gradual, care să permită creșterea ananasului în Siberia. Este o combinație de zeci de efecte diferite”, a declarat Kokorin pentru 19rus.info. În schimb, arii întinse de terenuri arabile din Rusia se confruntă acum cu deșertificarea, pe care experții o leagă și de criza climatică.
Kozlov spune că adaptarea la schimbările climatice este una dintre preocupările guvernul rus în ceea ce privește mediul, împreună cu respectarea pactelor climatice internaționale.
Vladimir Putin a minimizat în trecut riscurile schimbărilor climatice, remarcând că încălzirea globală s-ar putea să nu fie atât de rea, iar rușii să beneficieze de acest efect cheltuind mai puțin pe haine de blană. În ultimii ani, însă, Putin a început să ceară acțiuni tot mai ferme în ceea ce privește protejarea mediului și împotriva topirii permafrostului.
digi24.ro
Top știri
PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea
24 jun 2022
GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu
06 jun 2022
MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri
29 jun 2022
APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?
15 jun 2022
CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?
13 jun 2022
Din aceeași categorie
FULGERUL A UCIS 2 CIOBANI ȘI 100 DE OI ÎN GORJ. Mai multe animale, dispărute pe munte
05 jul 2022
PROGNOZE MAI MARI PENTRU RECOLTA DE CEREALE ȘI OLEAGINOASE ÎN UCRAINA. Zelenski: Negociem reluarea exportului de cereale prin porturi
05 jul 2022
VARROA ADUCE PIERDERI DE MILIOANE ÎN AUSTRALIA. Sute de stupi sunt arși pentru a salva industria apicolă
04 jul 2022
FERMIERII AU BLOCAT ACCESUL ÎN MARILE MAGAZINE DIN ȚARĂ. Olandezii protestează împotriva deciziei de reducere a emisiilor de azot și amoniac
04 jul 2022
PREȚUL GRÂULUI SCADE LA NIVELUL DE DINAINTE DE RĂZBOI. UE ar putea cumpăra 3 milioane de tone de cereale din Ucraina pentru depozitare temporară
04 jul 2022
NORDUL RUSIEI AR PUTEA DEVENI TERITORIU AGRICOL. Ce se întâmplă cu regiunile arctice și ce prognoze lansează oficialii
NORDUL RUSIEI AR PUTEA DEVENI TERITORIU AGRICOL
Ce se întâmplă cu regiunile arctice și ce prognoze lansează oficialii
NORDUL RUSIEI AR PUTEA DEVENI TERITORIU AGRICOL. Ce se întâmplă cu regiunile arctice și ce prognoze lansează oficialii