UCRAINA INTERZICE UTILIZAREA ULEIULUI DE PALMIER ÎN ALIMENTE

06 sep 2024
Rada Supremă a adoptat un proiect de lege, care prevede interzicerea utilizării uleiului de palmier în produsele alimentare, 293 de deputați ucraineni au votat „pentru”.
 
Legea ar trebui să îmbunătățească legislația în domeniul hranei pentru copii pentru a ridica calitatea produselor, scrie presa din Ucraina. De asemenea, face parte din armonizarea legislației ucrainene în domeniul alimentației copiilor cu cerințele legislației Uniunii Europene.
 
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), consumul de alimente bogate în grăsimi saturate, în special uleiul de palmier, poate crește riscul de boli cardiovasculare, deoarece contribuie la creșterea nivelului de colesterol „rău” (LDL) din sânge.
 
În 2016, Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a indicat că încălzirea uleiului de palmier la temperaturi ridicate produce substanțe nocive precum 3-MCPD și esterii glicidilici, care au proprietăți potențial cancerigene.
loading ...