https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.61 EUR
17.76 USD
0.24 RUB
4.39 RON
0.64 UAH
COVID-19 NU A ANULAT DUMINICA FLORIILOR

COVID-19 NU A ANULAT DUMINICA FLORIILOR

13 apr 2020
Pandemia provocată de coronavirus îi face pe oameni să uite de sărbători și tradiții. Totuși, la țară, mulți credincioși țin cont că în data de 12 aprilie vor fi Floriile.

Așa că în ajunul Duminicii de Florii, oamenii cumpără flori și semințe de flori pe care le plantează în grădină. Unii fac asta sâmbăta, în ajun, iar alți oameni chiar duminica.

Tradiția mai spune că este bine să se sădească și pomi pentru că aceștia se prind ușor și rodeasc bine. Cu toate că, în acest an, de Duminica Floriilor, oamenii nu vor putea merge la biserică, preoții îi îndeamnă pe toți să se roage acasă. Floriile simbolizează dorința tuturor de a avea o viață la fel de ușoară, frumoasă ca și florile.

Sâmbăta dinaintea Floriilor mai este numită și sâmbăta lui Lazăr, se serbează amintirea celor trei Lazări. Lazăr cel sărac, pomenit de evanghelistul Luca, Lazăr din Betania, fratele Mariei și Martei, cel înviat de Hristos și un alt Lazăr, cunoscut sub numele Lăzărel sau Lăzărică despre care se mai spune că ar fi murit de dorul plăcintelor. De asta, unele gospodine mai coc și plăcinte de post pe care le dau de pomană.Duminica Floriilor este o sărbătoare care nu are dată fixă, dar se sărbătorește în ultima duminică dinaintea Paștelui. Se consideră că așa cum este timpul în ziua de Florii, așa va fi și la Paște.
 
FĂ-ȚI VIAȚA MAI DULCE CU... ARDEI DE CIOCOLATĂ. Unde crește leguma care a trezit curiozitate în lumea fermierilor
18 mai 2021
AI AMBROZIE ÎN JURUL CASEI? TAI-O! Ce amenzi a stabilit Guvernul pentru nerespectarea documentului cu privire la planta toxică
18 mai 2021
FERMIER DIN POHOARNA: “E PREMATUR SĂ EVALUĂM PIERDERILE PROVOCATE DE GRINDINĂ”
18 mai 2021
ISTORIA A TREI FAMILII CARE AU LANSAT AFACERI ACASĂ, DUPĂ ANI LUNGI DE STRĂINĂTATE. Cunoaște-i și tu
18 mai 2021

COVID-19 NU A ANULAT DUMINICA FLORIILOR

#COVID-19 NU A ANULAT DUMINICA FLORIILOR

#COVID-19 NU A ANULAT DUMINICA FLORIILOR

loading ...