https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.51 EUR
17.23 USD
0.23 RUB
4.21 RON
0.61 UAH
​CRIZĂ DE MIERE DE ALBINE: Facelia devine o bună alternativă. Află despre beneficiile acesteia

​CRIZĂ DE MIERE DE ALBINE: Facelia devine o bună alternativă. Află despre beneficiile acesteia

10 jun 2020


Când vremea de afară crează bătăi de cap fermierilor, mereu există o soluție pentru a depăși situația. Din cauza înghețurilor din primăvară, dar și a secetei, floarea de salcâm a întârziat să apară, iar astfel au avut de suferit albinele atunci când au cules polenul. Apicultorii susțin că nu s-au mai ciocnit cu așa  fenomen. Chiar dacă unii dintre ei au peste 1000 de familii de albine dezvoltate, fermierii nu se vor putea bucura de o roadă bogată.
O alternativă în acest sens pentru apicultori este facelia, iar cei care au investit într-o astfel de plantație au reușit să-și salveze producția. Originară din America de Nord, planta nu este pretențioasă la condițiile climaterice din Moldova. Unul dintre avantajele faceliei este că are o perioadă scurtă de vegetație, iar de la răsărire până la înflorire trec maxim 55 de zile. 
Totodată, planta se menține înflorită până la 50 de zile, în funcție de vreme. Înălțimea faceliei poate ajunge până la 60 de centimetri. Aceasta înflorește din mai până în octombrie.
Înainte de cultivare, solul trebuie bine pregătit. Este important ca patul germinativ să fie bine mărunțiț, pentru ca semința să intre în pământ în mod uniform până la 2-3 centimetri. De asemenea, ea poate fi semănata cu mașina, la distanțe între rânduri de până la 60 de cm, cu o cantitate de 6-8 kilograme de sămânță la hectar.În Moldova, pe parcursul ultimilor ani, facelia s-a făcut mai cunoscută în rândul apicultorilor. Planta poate fi crescută în toate regiunile țării, deoarece este rezistentă la toate mofturile vremii și a solului. De asemenea, facelia este o cultură meliferă care poate da până la o tonă de miere ce nu se cristalizează. 

Odată ce se trec florile de salcâm și până la rodirea floarei-soarelui, albinele nu au de unde lua miere, iar facelia ar putea fi o salvarea. 
Mierea obținută din facelia se deosebește de altele prin finețea și aroma deosebită. Pe lângă utlizarea în apicultură, aceasta are rolul de a proteja solul. La fel, ea poate fi folosită sub formă de îngrășăminte naturale, ca plantă furajeră sau ca soluție antipoluantă.

CREȘTEM LAVANDĂ, DAR CE FACEM CU ULEIUL DIN “AURUL MOV”? Răspunsul îl găsiti mai jos
26 nov 2020
SOLUȚII CHINEZE PE TIMP DE PANDEMIE. Ce metode au găsit fermierii și oficialii din China pentru a aproviziona țara cu lapte, afli AICI
25 nov 2020
EXCLUSIV! Vasile Bumacov: “Avem fermieri care sunt la nivelul celor mai dezvoltați agricultori din lume”
24 nov 2020
AU MAI RĂMAS OPT ZILE. Ce eveniment organizează Moldova Fruct în zilele de 2, 3 și 4 decembrie, afli AICI
24 nov 2020

​CRIZĂ DE MIERE DE ALBINE: Facelia devine o bună alternativă. Află despre beneficiile acesteia

​CRIZĂ DE MIERE DE ALBINE: Facelia devine o bună alternativă

Află despre beneficiile acesteia

​CRIZĂ DE MIERE DE ALBINE: Facelia devine o bună alternativă. Află despre beneficiile acesteia

loading ...