“FĂRĂ PLASTIC MĂ SIMT FANTASTIC”! Și Republica Moldova implicată în Campania Globală. Câtă lume participă

06 jul 2021
 
Mai bine de 300 milioane de oameni din întreaga lume participă la campania globală Plastic Free July 2021. Scopul este de a demonstra cât de mult contează implicarea și acțiunea fiecăruia pentru a crea în comun o Planetă mai curată și mai sănătoasă. Republica Moldova se alătură mișcării globale și lansează campania „Fără plastic mă simt fantastic”.
 
Evenimentul de lansare a avut loc în cadrul unei conferințe tematice, la care s-au discutat cele mai actuale probleme în domeniu, situația curentă în țară, exemple de afaceri sustenabile, etc. Scopul campaniei “Fără plastic mă simt fantastic” este de a mediatiza și a promova în rândul populației din R. Moldova, bunele practici în lupta cu deșeurile din plastic. În context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului îndeamnă cetățenii și societatea civilă să-și unească eforturile în vederea reducerii plasticului în activitățile cotidiene.
 
Campania “Fără PLASTIC mă simt FANTASTIC” se va desfășura în perioada iulie-septembrie 2021 și va cuprinde diverse activități și concursuri concepute pentru a spori conștientizarea populației cu privire la consumul rațional și corect a produselor din plastic, la beneficiile colectării separate, impactul articolelor din plastic asupra sănătății, precum și tranziția spre o economie circulară și sustenabilă.
 
Evenimentul a fost organizat cu suportul financiar al Uniunii Europene, de către A.O. Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor în parteneriat cu MADRM.
 
De menționat că, potrivit datelor statistice, cantitatea de plastic crește substanțial de la un an la altul. Volumul de plastic înregistrat în ultimul deceniu îl depășește pe cel produs într-un secol. Doar în anul 2019 au fost produse 465 milioane tone de plastic, cu 30% mai mult comparativ cu anul 2018. Țările în curs de dezvoltare, printre care și RM, în pofida instrumentelor legale elaborate, întâmpină dificultăți la capitolul organizării unui sistem de management eficient al deșeurilor.

Imagine simbol/Unimedia
Top știri

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR DIN MEDIUL RURAL

15 oct 2021

CÂNEPA INDUSTRIALĂ - AUTORIZATĂ? A fost inițiată modificarea reglementărilor de utilizare a plantei

15 oct 2021

CONCURS ÎNCHEIAT. Au fost anunțate cele 10 câștigătoare din stânga Nistrului. În ce vor investi cei 10000 USD

14 oct 2021

INSTITUTUL ”SELECȚIA” ÎN VIZORUL AUTORITĂȚILOR: Ne dorim ca centrele de cercetare să poată funcționa după tehnologii moderne

14 oct 2021

CÂND ESTE BINE DE TĂIAT MERII? Mai multe informații utile află aici

14 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

“FĂRĂ PLASTIC MĂ SIMT FANTASTIC”! Și Republica Moldova implicată în Campania Globală. Câtă lume participă

“FĂRĂ PLASTIC MĂ SIMT FANTASTIC”! Și Republica Moldova implicată în Campania Globală

Câtă lume participă

“FĂRĂ PLASTIC MĂ SIMT FANTASTIC”! Și Republica Moldova implicată în Campania Globală. Câtă lume participă

loading ...