https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.77 EUR
17.65 USD
0.24 RUB
4.20 RON
0.66 UAH
ACORDUL DE ASOCIERE RM-UE: EXPORTURILE CĂTRE EUROPA AU CRESCUT SEMNIFICATIV. Detalii, AICI

ACORDUL DE ASOCIERE RM-UE: EXPORTURILE CĂTRE EUROPA AU CRESCUT SEMNIFICATIV. Detalii, AICI

29 jun 2021

În ultimii șapte ani, ponderea exporturilor Moldovei către UE a crescut cu 14 puncte procentuale - de la 53% din exporturile totale ale țării în 2014, la 67% în 2020, anunță AGROMEDIA cu referire la infomarket.md.

Cel puțin, așa anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) în contextul celei de-a 7-a aniversări de la semnarea Acordului de asociere RM-UE. S-a constatat și o creștere a numărului companiilor exportatoare în UE, acestea reprezentând peste 70 la sută din numărul total de societăți comerciale exportatoare pe piața comunitară. Există și un top cinci țări în care antreprenorii de la noi au realizat activități de export: România, Germania, Italia, Polonia și Cehia.

Conform datelor MEI, în cei șapte ani UE a sprijinit, prin intermediul Inițiativei EU4Business în Moldova, 19 531 de IMM-uri, ceea ce a generat un venit suplimentar de 345 milioane de euro și a creat 21 930 de noi locuri de muncă, cifra de afaceri a acestora majorându-se cu 14,9%, iar exporturile au crescut cu 3%.

Pe dimensiunea eficienței energetice și a surselor regenerabile de energie este de menționat că au fost atinse progrese semnificative, fiind promovate acte normative de bază, prin care au fost transpuse directive și regulamente europene. Peste 27 000 standarde europene au fost adoptate de către R. Moldova, ceea ce constituie 100% din totalul de standarde publicate de organizațiile europene de standardizare. Utilizarea acelorași standarde va contribui la facilitarea comerțului și creșterea competitivității produselor și serviciilor pe piața europeană.

În aceeași ordine de idei a fost actualizată Anexa XV la Acordul de Asociere cu privire la eliminarea taxelor vamale, prin care Republicii Moldova i s-au acordat cote tarifare suplimentare. În plus, am obținut dreptul de tranzit și export de produse lactate.
Amintim că Acordul de Asociere RM-UE a fost semnat la 27 iunie 2014 și ratificat în plenul Legislativului de la Chișinău pe 2 iulie 2014. Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere în cadrul ședinței plenare din 13 noiembrie 2014.

infomarket.md
VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara
17 sep 2021
VA FI RENOVATĂ: Fabrica de producere a peleților din Pașcani vizitată de ministrul Gherciu
17 sep 2021
STRUGURII DE LA ȚĂRĂNCUȚA AU DETERMINAT-O SĂ RĂMÂNĂ ACASĂ. Istoria de succes a antreprenoarei Ana Ciobanu
17 sep 2021
ROȘII GIGANTE DE APROAPE UN KILOGRAM JUMATE! Fermierii care le cultivă au decis să renască soiul străvechi de tomate
16 sep 2021

ACORDUL DE ASOCIERE RM-UE: EXPORTURILE CĂTRE EUROPA AU CRESCUT SEMNIFICATIV. Detalii, AICI

ACORDUL DE ASOCIERE RM-UE: EXPORTURILE CĂTRE EUROPA AU CRESCUT SEMNIFICATIV

Detalii, AICI

ACORDUL DE ASOCIERE RM-UE: EXPORTURILE CĂTRE EUROPA AU CRESCUT SEMNIFICATIV. Detalii, AICI

loading ...