AIPA ȘI APIA, CU PROTOCOLUL DE COOPERARE ÎN PORTOFOLIU. Ce au stabilit cele două agenții

12 jul 2021
Săptămâna trecută o delegație din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a efectuat o vizită de lucru la Tulcea, România pentru a reînnoi Acordul de cooperare interinstituțională între AIPA și APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din România). Oficialul de la Chișinău, Vadim Curmei și omologul său, Adrian Pintea, au semnat Protocolul de cooperare care atestă continuitatea parteneriatului interinstituțional privind schimbul de informații și preluarea bunelor practici de organizare instituțională. Cei doi oficiali și-au exprimat aprecieri pentru colaborare și susținere reciprocă.


Vadim Curmei a evidențiat importanța evenimentului, subliniind că “această revedere după perioada pandemică aduce cu sine un suflu nou în consolidarea relațiilor de prietenie și parteneriat dintre instituțiile noastre. În acest an celebrăm 11 ani de la stabilirea relațiilor de cooperare dintre instituțiile pe care le conducem. Este o cifră semnificativă pentru Agenția din Republica Moldova, care a marcat 11 ani de activitate.” Pe parcursul reuniunii, managerii instituțiilor vizate au salutat buna intenție de cooperare, afirmându-și dorința pentru o colaborare în tandem. De asemenea, directorii celor două agenții au trecut în revistă principalele aspecte privind progresul dezvoltării instituționale din ultima perioadă, dar și a obiectivelor de viitor. Vizita de lucru a delegației din R. Moldova a continuat în a doua parte a zilei la centrul județean APIA Tulcea, unde Directorul executiv, domnul Ioan Gosav, alături de cei doi directori executivi adjuncți, domnii Florin Stăneață și Costel Bazbanela, au prezentat modul de organizare și funcționare a centrului, precum și formele de sprijin derulate cu accent pe sprijinul în sectorul zootehnic.

Potrivit actului semnat, părțile vor face schimb de informații de interes reciproc cu privire la aspecte legate de stabilirea unor politici și proceduri uniforme în domeniul stimulării investițiilor în sectorul agricol, implementarea și perfectarea sistemului de management și control intern, implementarea plăților directe etc. Semnarea noului protocol de cooperare reconfirmă dinamica accentuată a raporturilor româno-moldovene în domeniul subvenționării, continuând șirul schimburilor de experiență și bune practici inițiate și derulate pe parcursul anilor precedenți.
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

AIPA ȘI APIA, CU PROTOCOLUL DE COOPERARE ÎN PORTOFOLIU. Ce au stabilit cele două agenții

AIPA ȘI APIA, CU PROTOCOLUL DE COOPERARE ÎN PORTOFOLIU

Ce au stabilit cele două agenții

AIPA ȘI APIA, CU PROTOCOLUL DE COOPERARE ÎN PORTOFOLIU. Ce au stabilit cele două agenții

loading ...