AU DAT PRUNELE PE DATORIE, DAR AU RĂMAS ȘI FĂRĂ BANI, ȘI FĂRĂ FRUCTE. Prejudiciul este de aproape 5 milioane de lei

09 feb 2023
Au dat prunele pe datorie, în speranța că-și vor primi banii mai târziu, dar au fost înșelați. Mai mulți fermieri, majoritatea din raionul Nisporeni au vândut prune uscate unui grup de persoane, care s-au dovedit a fi niște escroci. Au cumpărat tone de produse, în valoare de aproximativ 5 milioane de lei pentru care nu au achitat.

Este vorba despre o femeie de 55 de ani, reprezentantă a unui SRL, împreună cu alte persoane, care au mințit fermierii pe parcursul anului 2022. Promiteau acestora că le vor achita mai târziu, dar nu-și onorau obligațiunea, cauzând victimelor daune în proporții considerabile.

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii PCCOCS, au deconspirat activitatea grupului infracțional, care acum este cercetat  penal pentru patru cazuri de escrocherie în proporții deosebit de mari. 

Ofițerii de investigație și cei de urmărire penală, cu suportul mascaților de la BPDS „ Fulger” au efectuat șapte percheziții la domiciliile și în automobilele suspecților, care ar fi implicați în acest caz, de unde au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, purtători electronici de informație.

De asemenea, femeie a fost reținută pentru 72 de ore, iar unul dintre suspecți este cercetat în libertate.

Făptașii riscă închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Suspecta a fost deja condamnată definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare în România, iar la momentul actual Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana desfășoară ședințe de judecată privind recunoașterea şi punerea în executare a sentinței în cauză.

În acest context, Poliția solicită tuturor celor care au avut de suferit, fiind înșelați de aceste persoane să se adreseze la Poliție, la numărul de telefon 69670069.
 

 
loading ...