AU ÎNCERCAT SĂ SCOATĂ ILEGAL DIN ȚARĂ PESTE JUMĂTATE DE TONĂ DE TUTUN, TĂINUINDU-L ÎN PODEAUA AUTOCARULUI

20 sep 2022
Au încercat să ducă ilegal în România peste jumătate de tonă de tutun pentru narghilea, dar au fost deconspirați de către vameșii de la Leușeni.

Cazul a fost înregistrat ieri, 19 septembrie 2022, când la postul vamal Leușeni, sector ieșire pasageri, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de rigoare un autocar de model ”Neoplan N116”, ce se deplasa din Republica Moldova spre România, pe cursă regulată, având la bord 13 pasageri.

În calitate de șoferi ai mijlocului de transport erau doi moldoveni în vârstă de 28 și 32 de ani. Ambii șoferi au comunicat că nu transportă bunuri necesare a fi declarate.

În rezultatul controlului, funcționarii vamali au depistat în aripile din față și din spate, precum și în podeaua autocarului, 508 kg de tutun pentru narghilea, tăinuit și nedeclarat organului vamal.

Marfa a fost ridicată, iar materialele pe caz au fost transmise Direcției urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Ulterior, ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au pus în executare mandate de percheziții în municipiul Chișinău și în afară, la sediul unui agent economic și la domiciliul unuia din șoferi.

În rezultat, doi suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore și se prevalează de prezumția nevinovăției la acest stadiu al investigațiilor. În continuare, procurorii PCCOCS urmează să formuleze și să le prezinte învinuirile, iar ulterior să determine necesitatea solicitării arestului preventiv în privința acestora, informează organele de drept.
loading ...