AU SĂRBĂTORIT SFÂRȘITUL SECERIȘULUI CA PE VREMURI. Festivalul „La Seceriș”, la Cârnățeni

31 jul 2023
Plugarii din Căușeni au reînviat tradițiile și au sărbătorit sfârșitul secerișului așa cum o făceau cândva buneii noștri. Îmbrăcați în straie tradiționale, urcați în mașinile agricole împodobite cu prosoape și covoare tradiționale – așa au dat start primei ediții a Festivalului „La Seceriș” agricultorii din satul Cârnățeni, transmite AGROMEDIA, cu referire la Studio L. 

Peste 20 de colective artistice din Cârnățeni și satele învecinate s-au alăturat evenimentului, creând atmosferă de sărbătoare și multă voie bună. Unul dintre punctele de atracție au fost corturile gospodinelor din raion și a meșterilor populari.


 
Participanți au adus o colecție impresionantă de obiecte lucrate manual. De la ceramică și țesături tradiționale, la sculpturi din lemn și obiecte decorative în stil popular.
 
Festivalul „La Seceriș” nu a fost doar o ocazie de a celebra cultura și tradițiile din această frumoasă regiune a Moldovei, ci și un prilej de a promova turismul local și de a aduce comunitatea împreună într-o atmosferă festivă.
 
Oamenii au avut ocazia să se bucure de bucate tradiționale gustoase, pregătite cu migală de gospodinele din sat. Inițiativa organizării acestui festival a fost primită cu entuziasm și susținere din partea localnicilor, și se dorește ca evenimentul să devină o tradiție în satul Cârnățeni.


 
Festivalul „La Seceriș” din satul Cârnățeni s-a încheiat seara târziu cu respectarea unei tradiții vechi: tragerea ultimei brazde a secerișului. Evenimentul a fost organizat de Primăria Cârnățeni și a adunat peste 20 de colective artistice din tot raionul Căușeni. Invitații speciali ai festivalului au fost Nicolae Glib, Ștefan Burdujan și Ansamblul Doina.
 
loading ...