CARBURANȚII BAT ÎN RETRAGERE. ANRE anunță ieftiniri

20 oct 2022
Potrivit ANRE, ultimele evoluții la bursele internaționale au condus la scăderea prețurilor la carburanți.

După o perioadă de creștere a cotațiilor Platts atât la benzină cât și la motorină, actualmente se atestă o scădere a nivelului mediu al acestui indicator, fapt care se va reflecta și în prețurile la carburanți calculate de către ANRE, informează Agenția pentru Reglementare în Energetică.

Deocamdată, pentru mâine, prețurile plafon anunțate de Agenție sunt doar cu -5 bani pentru benzină și -9 bani pentru motorină.
Astfel, vineri, 21 octombrie, șoferii vor plăti la pompă 25,11 lei pentru un litru de benzină, iar motorina se va comercializa cu prețul de 28,84 lei.

ANRE asigură consumatorii din Republica Moldova că în baza Metodologiei în vigoare carburanții se comercializează la pompă la un preț corect, racordat la realitățile zilei în care își fac achiziția. Nivelul prețurilor la produsele petroliere este influențat doar de evoluțiile pe piața internațională, fiind exclusă posibilitatea ca companiile petroliere să intervină în procesul de stabilire a acestora, se mai arată în comunicatul ANRE.
loading ...