CE VREA SLUSARI DE LA SANDU? Vicepreședintele DA ar accepta un fotoliu de ministru, dar la Agricultură

16 jul 2021

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, vine cu o reacție în urma declarațiilor președintelui Maia Sandu privind două propuneri de a deveni ministru. El spune că a fost o singură propunere, transmite AGROMEDIA citând știri.md.
 
„Realitatea este următoarea. În 2019, după alegeri parlamentare, într-o zi de mai, noi am avut o întâlnire în patru: doamna Sandu, domnul Năstase, domnul Popșoi și eu. Doamna Sandu mi-a propus funcția de ministru al Afacerilor Interne. Era firesc pentru mine să refuz, întrucât este domeniul pe care practic nu-l cunosc. Dar funcția de dragul funcției nu mă interesa niciodată.
 
Peste ceva timp, la începutul lui iunie 2019, în urma negocierilor în Parlament, a fost agreată ideea că Andrei Năstase merge la MAI. Evident că eu trebuia să rămân la Parlament. În acest context, întrebarea cu candidatura mea la funcția de ministru al Agriculturii nici nu a fost ridicată. Atât”
, menționează Alexandru Slusari.
 
AGROMEDIA amintește că zilele trecute un grup de producători agricoli din Ștefan Vodă i-au cerut președintei Maia Sandu să examineze candidatura lui Alexandru Slusari pentru funcția de ministru al Agriculturii în viitorul Executiv. Alexandru Slusari a declarat acum două zile că „are idei pentru dezvoltarea agriculturii”, dar este „sceptic” în ceea ce privește numirea lui în această funcție.
 
Ulterior, șefa statului a reliefat că Alexandru Slusari a refuzat de două ori propunerea ei de a deveni ministru în Guvernul condus de fosta lideră PAS în 2019.
loading ...