CONSILIUL CONCURENȚEI, DESPRE SCUMPIREA ULEIULUI VEGETAL

11 mai 2022
În prezent, în cadrul Consiliului Concurenței, este în desfășurare o investigație de cunoaștere a pieței comercializării și procesării culturilor cerealiere și oleaginoase. Investigația este una continuă, iar informațiile relevante cu privire la funcționarea piețelor cercetate sunt actualizate periodic.

Până în prezent, s-au constatat scumpirile semnificative ale prețurilor de comercializare cu amănuntul la uleiul de floarea soarelui la începutul lunii mai 2022. În scopul elucidării aspectelor ce țin de aceste majorări, Consiliul Concurenţei a solicitat documentele și informațiile relevante de la producătorul de ulei de floarea-soarelui.

În cazul în care vor fi stabilite semne de încălcare a legislației în domeniul concurenței, Consiliul Concurenței va iniția investigația respectivă.

Totodată, „ținem să precizăm că deținerea unei poziții dominante pe piață nu se incriminează în sine de Legea concurenței nr. 183/2012. În sensul Legii concurenței, se sancționează nu deținerea unei poziții dominante, ci abuzul de astfel de poziție. Respectiv, dacă vor fi constatate acțiunile prevăzute în art. 11 din Legea concurenței (de ex.: practicarea unor preţuri excesive de către întreprinderea care ocupă poziția dominantă pe piață), Consiliul Concurenței va putea proceda în privința sancționării unor eventuale încălcări”. Se mai arată în comunicatul plasat de CC.

În același timp, CC solicită persoanelor care dispun de orice informații despre posibilele încălcări ale legislației de concurență, să le prezinte Consiliului Concurenței pentru eficientizarea procesului de colectare a datelor relevante. 

CONSILIUL CONCURENȚEI, DESPRE SCUMPIREA ULEIULUI VEGETAL

CONSILIUL CONCURENȚEI, DESPRE SCUMPIREA ULEIULUI VEGETAL

CONSILIUL CONCURENȚEI, DESPRE SCUMPIREA ULEIULUI VEGETAL

loading ...