CUM FACEM SĂ AVEM MUȘCATELE ÎNFLORITE TOATĂ VARA? Sfaturi utile

18 jul 2024
Deoarece pot fi crescute simplu, fără prea mare efort, se bucură de o gamă largă de diversității de forme și culori, mușcatele sunt des alese pentru a înfrumuseța balconul, ograda etc. Acestea pot fi plantate în ghivece suspendate, jardiniere, coșuri de flori sau chiar ca acoperitoare de sol. Dacă vă doriți să aveți mușcate înflorite pe toată durata sezonului cald, trebuie să știți că există câteva aspecte importante de care trebuie să țineți seama.
 
Atunci când alegeți locul unde vor sta ghivecele cu mușcate, trebuie să luați în considerare pozițiile soarelui pe durata zilei. Acestea preferă locurile însorite, dar sunt puține soiuri care preferă soarele direct. Mușcatele trebuie să aibă lumină din plin. La umbră, se vor dezvolta mai mult frunzele, iar plantele devin sensibile la boli și dăunători.
 
Pământul din ghivece trebuie să fie format dintr-un amestec de pământ de grădină, turbă și nisip, în proporții aproximativ egale. Țineți cont că mușcata este sensibilă la excesul de apă. Udarea se face diferit, în funcție de temperaturile de afară și de locul unde este amplasată floarea.

Dacă acestea se află la soare, udarea se face zilnic, de preferat dimineața și seara, iar dacă este la semiumbră udarea se face la 2-3 zile, în funcție de temperaturile de afară.
 
Este de preferat să folosiți apă de ploaie, iar dacă nu aveți această posibilitate țineți apa 2-3 zile într-un vas, înainte să o folosiți pentru irigare. Udarea se poate face turnând apă deasupra, cu o sticlă sau stropitoare, sau puneți ghiveciul într-un vas pe care îl umpleți cu apă și mușcata își va trage apa de care are nevoie.
 
O dată pe săptămână, este recomandat să faceți un duș mușcatei, folosind tot apă de ploaie sau stătută de la robinet, folosind un pulverizator, dar să evitați să faceți acest lucru în plin soare în timpul zilei. Este preferabil să faceți dimineața această operațiune.
 
Pentru mușcatele să formeze o tufă cât mai deasă este recomandat să faceți ciupirea, prin îndepărtarea unei treimi din lăstari, cu mâna sau cu un foarfece. Dacă tufa este mai bătrână se elimină jumătate din lăstari, iar înflorirea va fi pe măsură. Un alt lucru extrem de important este îndepărtarea florilor și frunzelor uscate de la bază. În felul acesta se stimulează foarte mult înflorirea.

Sursa: Pandurul 
loading ...