DOSARUL “CĂRNII”: Trei angajați ANSA arestați pentru 30 de zile, doi dintre care vor fi plasați în penitenciarul nr.13

23 apr 2021
 
Trei angajați ai Laboratorului de expertiză al ANSA, învinuiți de corupere pasivă în dosarul mitei cu certificate sanitare, au fost arestați pentru 30 de zile. Anunțul a fost făcut de Centrul Național Anticorupție (CNA), instituția care a realizat investigația și a descins, la 20 aprilie curent, la Piața Centrală. Doi dintre aceștea urmează să fie plasați în penitenciarul 13, iar unul se află în arest la domiciliu, pe motiv că a fost confirmat pozitiv la COVID-19. Încheierea judecătorului poate fi contestată la Curtea de Apel în ordinea stabilită de lege. Alte două persoane colaborează cu ancheta și sunt cercetate în stare de libertate.
 
AGROMEDIA amintește că, potrivit investigaţiilor, care s-au desfăşurat pe parcursul a trei luni, angajaţi ai Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor din mun. Chişinău ar fi perceput de la agenţii economici, care aduceau carnea pentru vânzare în Piaţa centrală, sume de bani sub formă de taxe de protecţie pentru a le elibera certificate de calitate fără a supune marfa controlului detaliat. Din imaginile video şi înregistrările obţinute de investigatori, urmare monitorizării, rezultă că funcţionarii efectuau controale superficiale ale mărfii, admiţând produse de proastă calitate spre vânzare şi punând în pericol siguranţa alimentară a cetăţenilor. CNA a demarat, în total, 43 de cauze penale.
 
În același timp, ANSA anunța ulterior pe pagina sa de Facebook, că “va acorda tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarelor menționat, întru elucidarea deplină a cazurilor documentate astăzi. ANSA se disociază totalmente de acțiunile coruptibile a unor funcționari și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității”, se arăta în postare.
Top știri

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR DIN MEDIUL RURAL

15 oct 2021

CÂNEPA INDUSTRIALĂ - AUTORIZATĂ? A fost inițiată modificarea reglementărilor de utilizare a plantei

15 oct 2021

CONCURS ÎNCHEIAT. Au fost anunțate cele 10 câștigătoare din stânga Nistrului. În ce vor investi cei 10000 USD

14 oct 2021

INSTITUTUL ”SELECȚIA” ÎN VIZORUL AUTORITĂȚILOR: Ne dorim ca centrele de cercetare să poată funcționa după tehnologii moderne

14 oct 2021

CÂND ESTE BINE DE TĂIAT MERII? Mai multe informații utile află aici

14 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

DOSARUL “CĂRNII”: Trei angajați ANSA arestați pentru 30 de zile, doi dintre care vor fi plasați în penitenciarul nr.13

DOSARUL “CĂRNII”: Trei angajați ANSA arestați pentru 30 de zile, doi dintre care vor fi plasați în penitenciarul nr

13

DOSARUL “CĂRNII”: Trei angajați ANSA arestați pentru 30 de zile, doi dintre care vor fi plasați în penitenciarul nr.13

loading ...