DUPĂ 15 ANI, LUCRĂRILE DE CONSTRUCȚIE A CLINICII VETERINARE A UASM AR PUTEA FI FINALIZATE

13 mai 2022
Universitatea Agrară din Moldova a fost vizitată de Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Viorel Gherciu și Secretarul de Stat Iurie Scripnic.

În urma discuției cu echipa managerială și corpul didactic al instituției, părțile au convenit că este necesară revizuirea planului de construcție a Clinicii Veterinare din cadrul UASM, care încă este în construcție, deși lucrările au fost demarate în urmă cu circa 15 ani, și trasarea unor obiective clare în vederea relansării lucrărilor.

De asemenea, oficialii au vizitat ferma zotehnică a UASM, ce a fost construită cu suportul Uniunii Europene și unde în prezent au loc lecțiile practice ale studenților.

Reprezentanții mediului academic au discutat cu ministrul despre oportunitățile de realizare a unor reforme universitare în scopul modernizării procesului predare-învățare, în vederea creșterii ratei de înmatriculare a studenților la facultățile de profil și pentru a spori capacitățile și îmbunătăți calitatea programelor educaționale.

UASM este o instituție foarte importantă pentru țara noastră, în special, pentru dezvoltarea sectorului agricol. Republica Moldova este o țară agrară, ce exportă produse agroalimentare. Este important să asigurăm securitatea alimentară a țării, să sporim competitivitatea produselor și să diversificăm piețele de desfacere. Pentru realizarea acestor deziderate avem nevoie de cadre calificate, iar sarcina UASM este de a pregăti specialiști profesioniști. Noi mizăm pe sprijinul și pe profesionalismul cadrelor didactice în realizarea reformelor inițiate. Am observat, astăzi, că la UASM, pe parcursul anilor au fost neglijate mai multe lucruri, însă prin efort comun, putem interveni în îmbunătățirea calității studiilor și a ofertei educaționale, astfel încât pregătirea profesională a absolvenților să fie corespunzătoare condiţiilor şi cerinţelor de muncă actuale, a menționat ministrul Viorel GHERCIU.
loading ...