ECHIPAMENT MODERN PENTRU DETERMINAREA UMIDITĂȚII SOLULUI, INSTALAT LA ICCC „SELECȚIA”

21 apr 2022
Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” a primit recent o donație sub formă de echipament pentru determinarea umidității solului din partea Catedrei de agricultură organică și agronomie a Universității Tehnice din München, Germania.

Donația a fost oferită în cadrul unui acord de colaborare semnat în 2017 de ICCC „Selecția” cu universitatea din Germania, în scopul studierii și creșterii capacității de adaptare la schimbările climatice a soiurilor de grâu de toamnă de origine autohtonă și de import.Echipamentul a fost instalat pe loturile experimentale pentru testarea diferitor soiuri și hibrizi de grâu de toamnă și va servi la monitorizarea permanentă a umidității solului și calcularea eficienței folosirii apei din sol de către plante în diferite faze de creștere și dezvoltare.

Acest aparataj este destinat cercetărilor și permite măsurarea umidității pe fiecare strat de sol în parte până la adâncimea de 100 cm. Avantajul noului utilaj constă în posibilitatea de a realiza evaluări frecvente la costuri minime de timp și resurse și de a evita deteriorarea parcelei experimentale.

Măsurările efectuate în baza noului echipament au demarat în această săptămână și vor fi efectuate pe aproximativ 10 loturi experimentale din preajma municipiului Bălți ale ICCC „Selecția”.
Rezultatele cercetărilor realizate în comun au fost expuse în publicații științifice și se referă inclusiv la o teză de doctor elaborată și susținută în Germania.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

ÎN CURÂND: Dublarea cantității de grâu din rezerva de stat, cheiuri temporare și un nou post vamal. Asta au promis autoritățile exportatorilor de cereale

04 jul 2022

21 DE TONE DE TUTUN – ARSE DINTR-UN FOC. Camionul care le transporta a fost cuprins de flăcări la Edineț

04 jul 2022

METEO. Încă o săptămână de foc. Când sunt prognozate ploi, AICI

04 jul 2022

MATERIAL SEMINCER ȘI FURAJE, PENTRU GOSPODĂRIILE MICI

01 jul 2022

„ACOLO UNDE NU ESTE IRIGARE, E DE PLÂNS”. Recolta de mure – grav afectată de secetă și temperaturile caniculare

01 jul 2022

ECHIPAMENT MODERN PENTRU DETERMINAREA UMIDITĂȚII SOLULUI, INSTALAT LA ICCC „SELECȚIA”

ECHIPAMENT MODERN PENTRU DETERMINAREA UMIDITĂȚII SOLULUI, INSTALAT LA ICCC „SELECȚIA”

ECHIPAMENT MODERN PENTRU DETERMINAREA UMIDITĂȚII SOLULUI, INSTALAT LA ICCC „SELECȚIA”

loading ...