FAO VA DA MOLDOVEI BANI PENTRU ÎMPĂDURIREA A 20 DE MII DE HECTARE DE TEREN

05 mai 2022
Un proiect de cooperare tehnică în silvicultură privind adaptarea și atenuarea schimbărilor climatice a fost semnat astăzi la Chișinău de către Ministerul Mediului și Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură (FAO). Acesta prevede oferirea asistenței tehnice Republicii Moldova, în vederea susținerii sectorului forestier și pregătirea propunerii de asistență financiară din partea Ministerului Mediului către Fondul Verde pentru Climă privind diminuarea emisiilor de CO2.

Activitățile principale vizează elaborarea unui studiu de prefezabilitate prin chestionarea gospodăriilor din 20 de localități privind utilizarea energiei și factorii de degradare a pădurilor/terenurilor. De asemenea, include analizarea și identificarea prin Sistemul de Informații Geografice a 20 de mii de hectare potrivite pentru investiții de refacere a pădurilor (împădurire/reîmpădurire) din partea Fondului Verde pentru Climă.

Creșterea resurselor forestiere și implementarea unor practici de management durabile reprezintă o prioritate pentru sector. Datorită proiectelor de acest gen, suntem mai aproape în atingerea obiectivului propus de a extinde suprafața de vegetație forestieră a țării prin consolidarea capacităților Ministerului și a instituțiilor subordonate în managementul durabil al resurselor forestiere și prin atragerea resurselor de investiție necesare, a menționat Iuliana Cantaragiu.

Ne bucură intenția și angajamentul Ministerului Mediului de sprijinire a intervențiilor de adaptare și atenuare la schimbările climatice în sectorul forestier al Republicii Moldova. FAO este alături de autorități prin suport și expertiză pentru a ajuta Republica Moldova în crearea unui sistem forestier stabil și rezistent care să contribuie la restabilirea echilibrului ecologic și dezvoltarea durabilă a țării, a spus Raimund Jehle, reprezentantul FAO în Republica Moldova.

Proiectul are o valoare de 325 mii USD și urmează să fie încheiat în decembrie 2023. În cadrul acestuia vor fi stabilite sinergii cu alte intervenții susținute de FAO în legătură cu dezvoltarea capacităților naționale de pregătire a Inventarului Forestier Național.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

ÎN CURÂND: Dublarea cantității de grâu din rezerva de stat, cheiuri temporare și un nou post vamal. Asta au promis autoritățile exportatorilor de cereale

04 jul 2022

21 DE TONE DE TUTUN – ARSE DINTR-UN FOC. Camionul care le transporta a fost cuprins de flăcări la Edineț

04 jul 2022

METEO. Încă o săptămână de foc. Când sunt prognozate ploi, AICI

04 jul 2022

MATERIAL SEMINCER ȘI FURAJE, PENTRU GOSPODĂRIILE MICI

01 jul 2022

„ACOLO UNDE NU ESTE IRIGARE, E DE PLÂNS”. Recolta de mure – grav afectată de secetă și temperaturile caniculare

01 jul 2022

FAO VA DA MOLDOVEI BANI PENTRU ÎMPĂDURIREA A 20 DE MII DE HECTARE DE TEREN

FAO VA DA MOLDOVEI BANI PENTRU ÎMPĂDURIREA A 20 DE MII DE HECTARE DE TEREN

FAO VA DA MOLDOVEI BANI PENTRU ÎMPĂDURIREA A 20 DE MII DE HECTARE DE TEREN

loading ...