FERMIERII DIN DUBĂSARI AU ACCES LIBER LA TERENURILE DIN STÂNGA NISTRULUI PÂNĂ PE 1 APRILIE

30 dec 2022
Accesul fermierilor din Republica Moldova la terenurile lor din stânga Nistrului, raionul Dubăsari a fost prelungit până pe 1 aprilie 2023.

În rezultatul sesizărilor continue ale Chișinăului, prin canalul de dialog al reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Tiraspolul a informat despre prelungirea până la data de 1 aprilie 2023 a accesului  fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole, amplasate după traseul Tiraspol-Camenca, informează Ministerul Agriculturii.

Mesajele permanente din partea Chișinăului se refereau la excluderea oricăror termene-limită în acest sens așa cum acestea nu au fost stabilite prin Decizia protocolară din 25 noiembrie 2017, eliminarea restricționărilor și condiționărilor unilaterale, asigurarea liberei deplasări și fără obstacole de orice natură a fermierilor, a echipamentelor și a inventarului agricol al acestora, transportarea nestingherită a materialului semincer și a producției agricole.

Vom menține în continuare în vizor problemele înfruntate de către fermieri până la soluționarea durabilă a acestora, mai spune ministerul de resort.
 
loading ...