Un nou curs de instruire a avut loc astăzi, 2 decembrie, la Federația Națională a Fermierilor. Este vorba de
„Mecanisme și soluții de înlăturare a erorilor comise în procesul privatizării terenurilor”, destinat consultanților FNFM, fermierilor ce doresc să-şi sporească cunoștințele și abilităţile privind soluționarea erorilor comise în procesul transmiterii în proprietate a terenurilor. Cursul a avut drept scop
„Identificarea mecanismelor viabile pentru soluționarea erorilor comise în procesul transmiterii în proprietate a terenurilor și asigurarea drepturilor funciare”.
Despre
„Mecanismele și soluții de înlăturare a erorilor comise în procesul privatizării terenurilor”, a vorbit Lilian Mindov, Șeful Direcției Cadastru și evaluarea binurilor imobile a Agenției Relații Funciare și Cadastru.
Alte subiecte discutate:
- Erorile comise in procesul atribuirii cotelor de teren, identificarea acestora;
- corectarea erorilor comise in procesul atribuirii cotelor de teren;
- care sunt condițiile principale la corectarea erorilor;
- Întocmirea bazei cartografice.
AGROMEDIA amintește că încă în 2017, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului de atunci a elaborat un proiect de lege privind modificarea Codului Funciar, care stipula că
„terenurile agricole care nu vor fi prelucrate timp de doi ani de către proprietari vor ajunge în gestiunea autorităților publice locale, care, la rândul lor, le vor putea transmite în arendă pentru o perioada de până la cinci ani, tot în scopuri agricole”.
Privatizarea masivă cu parcelarea pământurilor cu destinaţie agricolă a avit loc în anii 1991-1998, prin intermediul Programului Pământ.