FERMIERII MOLDOVENI, LA CEA MAI MARE EXPOZIȚIE DE HORTICULTURĂ DIN EUROPA CENTRALĂ ȘI DE EST

20 jan 2023
Un grup de fermieri, membri ai Asociației Moldova Fruct se află într-o vizită în Polonia pentru schimb de experiență în domeniul producerii fructelor, în special a merelor cu o țară care este pe primul loc în Europa și al treilea din lume la producerea merelor.

Analiza pieței fructelor sâmburoase și stabilirea parteneriatelor

Agricultorii au vizitat Expoziția TSW 2023, care este considerată una dintre cele mai mari expoziții de horticultură din Europa Centrală și de Est. Acest târg reprezintă un loc de întâlnire a producătorilor de fructe și legume cu producătorii și distribuitorii de echipamente și tehnologii, inputuri și furnizori de servicii pentru industria horticolă. Tot aici, fermierii au avut întrevederi cu reprezentanții câtorva companii de tehnică agricolă, ambalaj și containere reutilizabile.

De asemenea, delegația Moldova Fruct a vizitat cea mai mare piață angro de fructe și legume din Polonia, Bronize, unde au avut loc câteva întâlniri B2B cu comercianți de fructe sâmburoase și importatori.Totodată, sunt planificate întrevederi cu instituții-cheie precum: Organizația Poloneză de Investiții și Comerț (PAIH) și Centrul Național de Sprijin pentru Agricultură și Polonezi din Varșovia.

De asemenea, nu lipsesc de pe agendă întrevederile cu asociațiile omologe, Fruit-Group Sp. și "Merele din Grójec în cadrul căror urmează  discuții cu privire la activitate, membri, mecanismul de lucru dintre membri și cooperativă, activitățile economice și de marketing.

Vizita are loc în perioada 17-21 ianuarie 2023 și este organizară cu suportul Organizației Poloneze de Investiții și Comerț (PAIH) și Ambasadei Republicii Moldova în Polonia și se înscrie în strategia Asociației Moldova Fruct de diversificare a piețelor de desfacere pentru fructele moldovenești.
loading ...