FERMIERII NU VOR SĂ VÂNDĂ GRÂUL LA STAT. La licitația de achiziționare a grâului în rezerva de stat nu a participat nimeni

19 sep 2022
Fermierii nu se grăbesc să vândă grâul de anul acesta la stat. La licitația deschisă pentru achiziționarea grâului alimentar din recolta 2022, desfășurată de Agenția rezerve materiale (ARM) în perioada 18 august - 12 septembrie, nu a participat nici un agricultor, transmite AGROMEDIA, cu referire la Infotag.

Aprovizionarea cu grâu achiziționat pentru rezerva de stat urma să fie asigurată până la sfârșitul anului 2022. Potrivit sursei citate, ARM plănuia să completeze rezerva de stat de grâu alimentar cu 41,7 mii tone.
Bugetul total pentru achiziții a constituit 201,6 milioane lei, iar prețul propus a fost de 5,2 lei/kg, mai mare decât cel estimat (4,83 lei/kg).

Era planificată achiziționarea grâului în opt loturi, în funcție de volumul și locul de depozitare - de la 2 mii la 6,9 mii tone cu un buget de la 9,6 milioane la 33,6 milioane lei pentru fiecare lot.

Cu toate acestea, n-au existau oameni dispuși să-și vândă recolta statului. ARM n-a decis încă ce va face în continuare – dacă va anunțe o licitație repetată sau va abandona această idee.
loading ...