ÎNCEPEM SĂPTĂMÂNA CU PLOAIE, VÂNT ȘI VREME RĂCOROASĂ. Prognoza meteo pentru 11-17 aprilie

11 apr 2022
Pentru ziua de luni, meteorologii au emis cod galben de vânt puternic. Avertizarea a intrat în vigoare duminică, ora 21:00 și este valabilă până luni la ora 20:00. Potrivit serviciului hidrometeorologic de stat, vântul va prezenta intensificări din nord-vest în rafale de până la 15-20 m/s. Ploaia din weekend se menține și pe parcursul zilei de luni pe întreg teritoriul țării, iar în celelalte zile ale săptămânii nu se așteaptă precipitații. Vestea bună este că am scăpat de temperaturile cu minus din timpul nopții.

În zona de Nord a țării, luni s-ar putea să fie lapoviță și vreme rece. De marți, temperaturile cresc treptat. Maximele pornesc de la +8 și vor ajunge la +18 grade Celsius. Noaptea, temperaturile vor oscila între 0, +6 grade Celsius. De joi, vântul scade ușor din intensitate.În raioanele din centrul țării, de marți predomină vremea frumoasă, cu ceva mai mulți nori, pe parcursul zilei de miercuri. Temperaturile sunt în creștere, de la +9, la +19 pe final de săptămână. Minimele vor oscila între +1 și +7 grade Celsius.

La Sud, mercurul din termometre va urca de la +10, la +20 de grade Celsius, în timpul zilei, iar noaptea se vor înregistra între +2 și +8 grade Celsius.

Temperaturile pozitive din timpul nopții permit fermierilor să planteze rasadul în serele neîncălzite. Viticultorii, în această perioadă, efectuează legarea coardelor de sârmele palierului și fac prima fertilizare fazială cu îngrășământ pe bază de azot.
 

ÎNCEPEM SĂPTĂMÂNA CU PLOAIE, VÂNT ȘI VREME RĂCOROASĂ. Prognoza meteo pentru 11-17 aprilie

ÎNCEPEM SĂPTĂMÂNA CU PLOAIE, VÂNT ȘI VREME RĂCOROASĂ

Prognoza meteo pentru 11-17 aprilie

ÎNCEPEM SĂPTĂMÂNA CU PLOAIE, VÂNT ȘI VREME RĂCOROASĂ. Prognoza meteo pentru 11-17 aprilie

loading ...