INSPECTORII DE MEDIU: "Se taie ca-n Codru în pădurile din Călărași și Soroca"

02 mar 2022
Tăieri ilicite depistate la Căinarii Vechi, raionul Soroca, în cadrul unei razii efectuată de către inspectorii de mediu de la Inspecția pentru Protecția Mediului Soroca, a fost constatat un caz de tăieri ilicite a arborilor în fâșia forestieră de protecție a câmpului din extravilanul satului Căinarii Vechi, unde au fost tăiați în total 51 de arbori de speciile salcâm și frasin cu diametrele la cioată între 10-30 cm, cauzând mediului un prejudiciu în mărime de 2752,2 lei, calculat conform Anexei nr. 1 Codului silvic al Republicii Moldova nr. 887 din 21.06.1996. Masa lemnoasă tăiată ilicit constituie 9,12 m3.

În cadrul acțiunilor întreprinse nu a fost posibilă stabilirea persoanelor care au comis ilegalitatea. Materialul pe cazul dat, a fost înaintat către organele de drept, pentru identificarea persoanelor care se fac vinovate de comiterea contravenției prevăzute de art. 122 alin. (1) Cod Contravențional al Republicii Moldova.

Astfel de razii,  inclusiv în comun cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Soroca, Sectorului Poliţiei de Frontieră „Cosăuţi”, Sectorului Poliţiei de Frontieră „Soroca” vor fi organizate frecvent.
Totodată, alți doi bărbați vor fi sancționați pentru tăieri ilicite într-o pădure din Călărași. Anunțul a fost făcut de inspectorii de mediu, care în cadrul unui raid întreprins în cantonului silvic nr.3 al Ocolul Silvic Călăraşi au depistat tăieri ilicite.

Acestea erau efectuate de doi cetățeni, care ar fi acționat cu acordul tacit al pădurarului. Cei doi au tăiat cinci copaci: un arbore de specia stejar cu diametrul de 36 cm, și patru arbori de specia frasin cu diametru respectiv 24,28,32 cm, pricinuind mediului înconjurător un prejudiciu în sumă de 1497,60 lei.
Masa lemnoasă în volum de 4 metri steri lemn de foc specia tare urmează a fi luată la evidență contabilă.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului atenționează!!!

Orice abatere atrage răspundere penală și contravențională. Totodată, trebuie să conștientizați urmările grave care le produceți mediului înconjurător.
 

INSPECTORII DE MEDIU: "Se taie ca-n Codru în pădurile din Călărași și Soroca"

INSPECTORII DE MEDIU: "Se taie ca-n Codru în pădurile din Călărași și Soroca"

INSPECTORII DE MEDIU: "Se taie ca-n Codru în pădurile din Călărași și Soroca"

loading ...