JURNALIȘTII INTERNAȚIONALI, VENIȚI LA SUMMIT: PRIMIȚI CU PRODUSE AUTOHTONE MOLDOVENEȘTI

01 jun 2023
Jurnaliștii internaționali care au sosit în țara noastră pentru a reflecta Summitul Comunității Politice Europene (CPE), au fost primiți în spiritul tradițiilor autentice, cu plăcinte şi vin moldovenesc, în scuarul Centrului Industriilor Creative Artcor.

La eveniment au fost prezenți producătorii agricoli autohtoni și partenerii de dezvoltare, pentru a ajuta oaspeții să descopere Gustul Moldovei.

Jurnaliștii au fost salutați de viceprim-miniștrii Vladimir Bolea și Nicu Popescu, care le-au urat experiențe frumoase în Republica Moldova, îndemnându-i să povestească prietenilor despre gastronomia și tradițiile poporului nostru, păstrate cu drag pentru oaspeții țării.În dimineața zilei de astăzi, jurnaliștii din Republica Moldova și cei din străinătate acreditați la Summitul Comunității Politice Europene au pornit la evenimentul de la Bulboaca cu trenul. Decizia a fost luată de autorități în contextul măsurilor de securitate.

La sosire, toți reprezentanții mass-media au trecut printr-un filtru de securitate, informează Calea Ferată din Moldova.

Pentru reflectarea evenimentului au fost acreditați 656 de jurnaliști, dintre care 177 din țara noastră. Cei mai mulți jurnaliști sunt din Franța – 66. De asemenea, vor fi și reprezentanți mass-media din China, Argentina și alte țări noneuropene.

Peste 100 de jurnaliști nu au fost acreditați din lipsă de spațiu.Amintim că cele 50 de delegații oficiale, care vor sosi astăzi în Capitala Moldovei, pentru Summitul Comunității Politice Europene vor servi vin și bucate moldovenești reinterpretate.

Astăzi, 1 iunie, în Republica Moldova, va avea loc Summitul Comunității Politice Europene. Astfel, în satul Bulboaca, în cadrul unui complex vitivinicol, țara noastră va găzdui, pentru prima dată, aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.
 
loading ...