https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.72 EUR
17.70 USD
0.24 RUB
4.19 RON
0.66 UAH
KOZAK A PROMIS AGRICULTORILOR MOLDOVENI ANULAREA EMBARGOULUI. Detalii, AICI

KOZAK A PROMIS AGRICULTORILOR MOLDOVENI ANULAREA EMBARGOULUI. Detalii, AICI

12 aug 2021
În urma discuției dintre președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și șeful adjunct al Administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitri KoRepublica Moldova și Rusia s-ar fi înțeles să elimine barierele din calea comerțului reciproc. Oficialul rus este considerat drept „omul lui Vladimir Putin” sau „omul nr. 2 în stat” și ieri s-a aflat într-o vizită scurtă de lucru la Chișinău, anunță AGROMEDIA cu referire la realitatea.md

„Am convenit asupra cooperării în domeniul comerțului reciproc, al comerțului fără taxe vamale, în ceea ce privește ridicarea restricțiilor care au apărut pentru exportatorii ruși … Și despre pașii părții ruse ca răspuns în ceea ce privește asigurarea de produse agricole moldovenești pe piața rusă”, a declarat Dmitri Kozak.

Amintim că în 2014, R. Moldova a semnat un acord de asociere cu UE privind stabilirea unei zone de liber schimb. Temându-se de reexportul mărfurilor europene, Rusia a impus taxe și a înăsprit controlul asupra calității produselor moldovenești, vinul și fructele moldovenești fiind  interzise.

Din 2016, Rosselkhoznadzor a început să deblocheze treptat embargoul, mărfurile fiind importate sub controlul experților ruși și numai în prezența contractelor cu importatorii din Federația Rusă. În 2019, a fost introdusă temporar o taxă zero pentru o serie de articole de bază, această decizie fiind prelungită în mod regulat.

Totodată, este de menționat că recent chiar președintele rus, Vladimir Putin, a dat indicații să fie mărit importul de produse agricole în țară din CSI pentru a stabiliza prețurile la produse, respectiv și din Republica Moldova. O dispoziție în acest sens a fost publicat pe site-ului oficial al Kremlinului. Acum, rușii se confruntă cu prețuri majorate.

Amintim că Dmitri Kozak s-a întâlnit la Chișinău în primul rând cu Maia Sandu. Însă surse demne de încredere au dezvăluit pentru Realitatea.md că oficialul rus a avut discuții și cu socialistul Igor Dodon și comunistul Vladimir Voronin, deputați BECS.
 
PREȚURI AVANTAJOASE PENTRU MURELE TÂRZII. Vezi care sunt ofertele producătorilor
28 sep 2021
SITUAȚIA EXPORTATORILOR DE LA VAMA ALBIȚA, APROAPE NESCHIMBATĂ. Autoritățile române neagă orice vină
28 sep 2021
LEGEA RAFTULUI, SE PARE, ZACE ÎN SERTARE: Ce se întâmplă, de fapt, în unele rețele de supermarketuri din capitală
28 sep 2021
MOTORINA, AZI MAI SCUMPĂ DECÂT IERI. Ce le-a sugerat fermierilor un director ANRE și ce i-au răspuns ei
27 sep 2021

KOZAK A PROMIS AGRICULTORILOR MOLDOVENI ANULAREA EMBARGOULUI. Detalii, AICI

KOZAK A PROMIS AGRICULTORILOR MOLDOVENI ANULAREA EMBARGOULUI

Detalii, AICI

KOZAK A PROMIS AGRICULTORILOR MOLDOVENI ANULAREA EMBARGOULUI. Detalii, AICI

loading ...