MAIA SANDU IMPLICATĂ ÎN ÎMPĂDURIREA MOLDOVEI. Rezervaţia Naturală „Codrii” a găzduit o întreagă delegație

07 dec 2021

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a participat azi la evenimentul „Acțiuni Comune de Împădurire a Moldovei”, organizat de Agenția „Moldsilva” și găzduit de Rezervaţia Naturală „Codrii”. Scopul reuninii -  sporirea suprafeţelor împădurite și identificarea soluţiilor pentru organizarea acţiunilor ample de plantare a puieţilor forestieri - a fost discutat și de alți membri ai delegației: reprezentanţi ai corpului diplomatic, Ministerului Mediului, Agenţiei „Moldsilva” şi ai comunităţii ştiinţifice.
 
Maia Sandu a menţionat că Programul Național de Împădurire este o prioritate a țării şi prevede sporirea suprafeței pădurilor cu cel puțin 100 000 ha. „Implementarea acestui program este o parte importantă a eforturilor Republicii Moldova de a reduce efectele schimbărilor climatice și de a trece la un model durabil de dezvoltare economică. Contăm pe sprijinul partenerilor de dezvoltare în acest efort, iar soluțiile pentru problemele ecologice pot fi găsite în abordări comune și eforturi solidare, în beneficiul tuturor cetățenilor”, a accentuat dna președintă.
 
În contextul importanţei extinderii suprafeţelor acoperite cu vegetaţie forestie, ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a vorbit şi despre  prioritățile pentru  mandatul guvernamental, accentuând în special, strategia reformei instituţionale a sectorului forestier. Dna Cantaragiu a venit cu un îndemn de consolidare a eforturilor, cunoştinţelor, abilităţilor şi resurselor disponibile pentru a restabili echilibrul natural generat de păduri şi excluderea percepţiei faţă de fondul forestier doar ca sursă de obţinere a masei lemnoase.
 
Vadim Stîngaci, directorul Agenţiei „Moldsilva” a declarat că acest tip de activităţi se înscriu perfect în contextul internaţional al Declarației liderilor de la Glazgow privind pădurile și utilizarea terenurilor, dar şi Planului Strategic ONU pentru Păduri 2017-2030.

„Elaborarea Programului de conservare și dezvoltare durabilă a resurselor forestiere din Republica Moldova pentru perioada 2022-2030 îşi merită pe deplin efortul, inclusiv reieşind din starea actuală a pădurilor, dar şi din simplul motiv că este parte la toate tendinţele internaţionale de redresare a situaţiei la acest capitol”, a menţionat   directorul Agenţiei „Moldsilva”.
 
Ideile şi planurile abordate în cadrul acestei reuniuni şi-au găsit continuare logică prin plantarea, de către participanţi, a puieților de stejar în Rezervația Naturală „Codrii”.
 
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

APROVIZIONAREA ŞI DISTRIBUIREA INPUTURILOR AGRICOLE DISCUTATE DE CĂTRE AUTORITĂȚI

24 jan 2022

GRIPĂ AVIARĂ DEPISTATĂ ÎN RAIONUL TELENEȘTI. Ce despăgubiri vor primi proprietarii păsărilor nimicite

24 jan 2022

MINISTERUL MEDIULUI vrea să modifice Hotărârea Guvernului prin care s-a sistat temporar exportul de masă lemnoasă

24 jan 2022

NINSORI SLABE, VÂNT PUTERNIC ȘI NOPȚI GEROASE: Prognoza meteo pentru următoarele șapte zile

24 jan 2022

CONDUCEREA MAIA LA DISCUȚII CU FERMIERII

21 jan 2022

MAIA SANDU IMPLICATĂ ÎN ÎMPĂDURIREA MOLDOVEI. Rezervaţia Naturală „Codrii” a găzduit o întreagă delegație

MAIA SANDU IMPLICATĂ ÎN ÎMPĂDURIREA MOLDOVEI

Rezervaţia Naturală „Codrii” a găzduit o întreagă delegație

MAIA SANDU IMPLICATĂ ÎN ÎMPĂDURIREA MOLDOVEI. Rezervaţia Naturală „Codrii” a găzduit o întreagă delegație

loading ...