MAIA SANDU IMPLICATĂ ÎN ÎMPĂDURIREA MOLDOVEI. Rezervaţia Naturală „Codrii” a găzduit o întreagă delegație

07 dec 2021

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a participat azi la evenimentul „Acțiuni Comune de Împădurire a Moldovei”, organizat de Agenția „Moldsilva” și găzduit de Rezervaţia Naturală „Codrii”. Scopul reuninii -  sporirea suprafeţelor împădurite și identificarea soluţiilor pentru organizarea acţiunilor ample de plantare a puieţilor forestieri - a fost discutat și de alți membri ai delegației: reprezentanţi ai corpului diplomatic, Ministerului Mediului, Agenţiei „Moldsilva” şi ai comunităţii ştiinţifice.
 
Maia Sandu a menţionat că Programul Național de Împădurire este o prioritate a țării şi prevede sporirea suprafeței pădurilor cu cel puțin 100 000 ha. „Implementarea acestui program este o parte importantă a eforturilor Republicii Moldova de a reduce efectele schimbărilor climatice și de a trece la un model durabil de dezvoltare economică. Contăm pe sprijinul partenerilor de dezvoltare în acest efort, iar soluțiile pentru problemele ecologice pot fi găsite în abordări comune și eforturi solidare, în beneficiul tuturor cetățenilor”, a accentuat dna președintă.
 
În contextul importanţei extinderii suprafeţelor acoperite cu vegetaţie forestie, ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a vorbit şi despre  prioritățile pentru  mandatul guvernamental, accentuând în special, strategia reformei instituţionale a sectorului forestier. Dna Cantaragiu a venit cu un îndemn de consolidare a eforturilor, cunoştinţelor, abilităţilor şi resurselor disponibile pentru a restabili echilibrul natural generat de păduri şi excluderea percepţiei faţă de fondul forestier doar ca sursă de obţinere a masei lemnoase.
 
Vadim Stîngaci, directorul Agenţiei „Moldsilva” a declarat că acest tip de activităţi se înscriu perfect în contextul internaţional al Declarației liderilor de la Glazgow privind pădurile și utilizarea terenurilor, dar şi Planului Strategic ONU pentru Păduri 2017-2030.

„Elaborarea Programului de conservare și dezvoltare durabilă a resurselor forestiere din Republica Moldova pentru perioada 2022-2030 îşi merită pe deplin efortul, inclusiv reieşind din starea actuală a pădurilor, dar şi din simplul motiv că este parte la toate tendinţele internaţionale de redresare a situaţiei la acest capitol”, a menţionat   directorul Agenţiei „Moldsilva”.
 
Ideile şi planurile abordate în cadrul acestei reuniuni şi-au găsit continuare logică prin plantarea, de către participanţi, a puieților de stejar în Rezervația Naturală „Codrii”.
 
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

MAIA SANDU IMPLICATĂ ÎN ÎMPĂDURIREA MOLDOVEI. Rezervaţia Naturală „Codrii” a găzduit o întreagă delegație

MAIA SANDU IMPLICATĂ ÎN ÎMPĂDURIREA MOLDOVEI

Rezervaţia Naturală „Codrii” a găzduit o întreagă delegație

MAIA SANDU IMPLICATĂ ÎN ÎMPĂDURIREA MOLDOVEI. Rezervaţia Naturală „Codrii” a găzduit o întreagă delegație

loading ...