MATERIAL SEMINCER ȘI FURAJE, PENTRU GOSPODĂRIILE MICI

01 jul 2022
Gospodăriie mici din Moldova vor fi ajutate de stat să depășească criza provocată de războiul din Ucraina. Proiectul „Sprijin de urgență pentru gospodăriile mici vulnerabile din Moldova pentru atenuarea efectelor perturbării lanțurilor de aprovizionare cauzate de conflictul din Ucraina” are o valoare de 500 mii USD, banii fiind oferiți de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).

Astfel, sprijinul internațional va avea impact național, scopul fiind atenuarea problemelor întâmpinate de gospodăriile din zonele rurale, în urma conflictului din regiune. În acest sens, este preconizat ca un număr de circa 2200 de beneficiari să primească ajutor sub formă de material semincer sau furaje pentru animale. Suplimentar, vor fi organizate instruiri pentru fermieri, în vederea promovării bunelor practice agricole.

Membrii Comitetului de Coordonare a proiectului FAO „Sprijin de urgență pentru gospodăriile mici vulnerabile din Moldova pentru atenuarea efectelor perturbării lanțurilor de aprovizionare cauzate de conflictul din Ucraina”, s-au întâlnit în ședință.

În cadrul întrunirii, Secretarul General al MAIA Anatolie FALA, președinte al Comitetului de Cordonare, a prezentat prioritățile și un sumar al activităților prevăzute în proiect. Totodată, părțile au discutat și opțiunea de a majora suportul, inclusiv prin sporirea cooperării cu alți donatori internaționali.
loading ...