METEO. Vreme posomorâtă, ploi, lapoviță și fluctuații mari de temperatură. Câte grade vor fi săptămâna aceasta, vedeți AICI

12 dec 2022
Timpul posomorât se menține și săptămâna aceasta, dar, o veste bună, vom avea din nou precipitații. Meteorologii transmit ploi slabe și lapoviță pentru începutul și sfârșitul săptămânii. Temperaturile vor oscila destul de mult, de la -7 la +8 în nordul țării, între -6 și +9 la Centru și între -5 și +10 în raioanele de Sud. Presiunea atmosferică va fi în mare parte, normală. Până joi, nopțile vor fi geroase, iar în weekend, vom avea temperaturi pozitive și în timpul orelor nocturne.

La Nord, precipitați sub formă de lapoviță vom avea în zilele de luni, marți și vineri, iar duminică, posibil să plouă slab. Noaptea, se vor înregistra -7, +5 grade Celsius. În timpul zilei, vor fi 0, +8 grade Celsius.

În raioanele din centrul țării, va ploua slab luni, iar marți, vor cădea precipitații sub formă de lapoviță. Minimele vor fi cuprinse între valorile -7 și +4 grade, iar pe parcursul zilei vom avea +1, +9 grade.

La sudul Moldovei, luni și vineri, vor cădea ploi slabe, iar marți va fi lapoviță. Noaptea se vor înregistra -6, +5 grade, iar ziua, vor fi +2, +10 grade Celsius.Condițiile meteorologice în decursul săptămânii au fost în general favorabile pentru iernarea culturilor de toamnă și celor multianuale.

Culturile de toamnă s-au aflat în stare de repaus vegetativ. Temperatura minimă a solului la adâncimea nodului de înfrăţire a culturilor de toamnă (3 cm) a scăzut până la 0..+1ºC, fiind mult mai ridicată faţă de valorile critice (-15ºC).

Pe parcursul săptămânii, culturile pomicole și vița de vie s-au aflat în stare de repaus vegetativ.
loading ...