NICOLAE HARUȚA TÂNĂRUL CARE CULTIVĂ ȘI COMERCIALIZEAZĂ MICROPLANTE

06 jun 2021

Nicolae Haruța este din Durlești, un tînăr ca mulți alți tineri, dar că, nu chiar ca mulți alți tineri. L-am cunoscut duminică la târgul de produse ecologice din parcul Alunelul. A venit cu ai săi laolată, cu soția și cu piciul Leo, pentru a propune celor interesați caserole pline, cu minerale și vitamine. Asta pentru că posedă o îndeletnicire cam rar întâlnită – cultivă și comercializază microplante. 

La început a fost o simplă pasiune de familie, ei sunt vegani, prin urmare pereferau alimentarea preponderent vegetală. Cu timpul însă, Nicolae a transformat pasiunea în afacere. Încă nu culege stelele succesului managerial în acest domeniu deocamdată nerăspîndit pe scară largă, dar spune că  tot mai mulți oameni abandonează friptura în folosul alimentelor ecologice, în cazul de față vorbim și de microplante.

Nicolae Haruța tot repetă că el merge împotriva sistemului, inclusiv în ceea ce privește conținutul alimentar, oarecum netradițional. El de fiecare dată menționează că este momentul să ne întoarcem la stilul sănătos de care am fost îndepărtați de-a lungul anilor.Și-a creat un laborator de microplante acasă, că doar nu-l putem numi pepenieră. Aici se cere de știut multe și de toate, de avut răbdare și plăcere din ceea ce faci. Înainte pescuia orice informație de la specialiști, acum el este specialistul și Vă poate spune atâtea despre microplante, încăt o să vă credeți biologi în a treia generție. Iată ce propune în asortiment Nicolae și familia sa, în ideea unei alimentări echilibrate și, bineînțeles, sănătoase:  floarea foarelui,  mazăre, broccoli,  varza roșie, ridiche china rose, ridiche Daicon, ridichea purpurie, salată Cress, Afla-alfa, varza Kale, Mustar, Mung, Fenugrec etc.

Fiecare dintre acestea firicele magice conține un pachet întreg de substanțe folositoare despre care nici nu bănuim. Nouă de exemplu ne-a vorbit despre așa numita Super Mazăre care econține de 7 ori mai multă vitamina C decât afinele și de 4 ori mai multă vitamina A decât tomatele.
Este un puternic antioxidant, regenerează celulele, conține numeroase minerale, vitamine și enzime în comparație cu planta matură.
Microplantele sunt numite superalimente datorită calităților medicale extraordinare. În multe țări dezvoltate germenii și vlăstarii sunt o resursă alimentară vitală de mai mult de o jumătate de secol. Vlăstarii și germenii proveniți din nuci, semințe, cereale, conțin de zece până la treizeci de ori mai mulți nutrienți concentrați decât cele mai nutritive legume. Valorile nutriționale ale nucilor, semințelor și cerealelor cresc de aproximativ opt ori mai mult după germinare.

În ultimii ani, microplantele au câștigat popularitate, ca un Breaking News în tendințele culinare. Bucătarii din întreaga lume fac piruiete în a accentua creativ farfuriile. Este tocmai cazul când forma și conținutul sunt o apă și un pământ.
Nicolae Haruța este ferm convins că microplantele lui (și nu doar ale lui) au capacitatea de a accentua și aprofunda legătura noastră cu natura.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

CONDUCEREA MAIA LA DISCUȚII CU FERMIERII

21 jan 2022

STRATEGIA NAȚIONALĂ DE DEZVOLTARE AGRICOLĂ ȘI RURALĂ PUSĂ ÎN DISCUȚIE: Propunerile înaintate de RDCR

20 jan 2022

7 ANI DE DCFTA ÎN MOLDOVA: Extinderea listei de produse agroalimentare exportate în UE, primordială pentru ANSA. Detalii

20 jan 2022

DE ACUM ÎNCOLO ANSA VA DECIDE CARE FRUCTE ȘI LEGUME SUNT PROASPETE. Vezi cerințele noi aprobate de Guvern

19 jan 2022

VAMA ȘI MISIUNEA USAID, DISCUȚII DESPRE ACORDUL DE FACILITARE A COMERȚULUI. Succesele unui parteneriat

18 jan 2022

NICOLAE HARUȚA TÂNĂRUL CARE CULTIVĂ ȘI COMERCIALIZEAZĂ MICROPLANTE

NICOLAE HARUȚA TÂNĂRUL CARE CULTIVĂ ȘI COMERCIALIZEAZĂ MICROPLANTE

NICOLAE HARUȚA TÂNĂRUL CARE CULTIVĂ ȘI COMERCIALIZEAZĂ MICROPLANTE

loading ...