NOI OPORTUNITĂȚI PENTRU SECTORUL AGRICOL DIN MOLDOVA. PNUD continuă să dezvolte programele de susținere financiară

06 sep 2021
PNUD și-a luat angajamentul de a continua buna-cooperare cu Guvernul Republicii Moldova. Despre suportul acordat în sectorul agricol s-a discutat astăzi, 6 septembrie, în cadrul unei întrevederi protocolare dintre ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, și Reprezentanta Rezidentă PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib.   

Discuțiile au fost focusate pe activitățile prioritare ale ministerului stabilite pentru perioada următoare, dar și pe oportunitățile de colaborare cu PNUD în vederea sporirii capacităților pentru agricultura ecologică, dezvoltării rurale și adaptării la schimbările climatice.

Ministrul a subliniat că mizează în continuare pe suportul PNUD prin transferul de cunoștințe și experiență, prin oferirea asistenței tehnice și financiare în cadrul programelor.Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a menționat că: „Este important să menținem în continuare dialogul constructiv între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și PNUD, pentru a identifica soluții complexe de prevenire a efectelor schimbărilor climatice în sectorul agricol.”

În cadrul acestei întrevederi au fost date asigurări și din partea lui Dima Al-Khatib, care a prezentat obiectivele cheie ale PNUD, în mod cert alineate priorităților Guvernului Republicii Moldova. Mai mult, reprezentantul PNUD comunică despre faptul că vor fi explorate toate posibilitățile de extindere a cooperării bilaterale prin identificarea unor noi domenii de intervenție ce țin de dezvoltarea ecologică și consolidarea capacităților de producție.

Totodată, oficialul a declarat că: „Până în prezent PNUD a avut o cooperare excelentă cu ministerul privind promovarea dezvoltării rurale, inovațiilor în agricultură și adaptarea acestui sector la schimbările climatice.”

Dima Al-Khatib a mai menționat despre menținerea și în continuare  a unor relații avantajoase între PNUD și Republica Moldova. PNUD rămâne a fi un partener de încredere pentru țara noastră și va aloca investiții spre realizarea măsurilor de intervenție în agricultură și spre dezvoltarea durabilă a sectorului industrial alimentar.

Până în prezent, printre cele mai importante realizări cu suportul și implicarea PNUD se numără crearea a 10 bazine de stocare a apei în cinci raioane ale Republicii Moldova, grație cărora fermierii au acces la irigații.

Dezvoltarea ecologică este un alt domeniu de expertiză în care PNUD a înregistrat rezultate remarcabile. Astfel, prin utilizarea sporită a biomasei din sectorul agricol, a fost consolidată securitatea și aprovizionarea cu energie a țării. În acest sens, în prezent, ponderea surselor regenerabile de energie în mixul total de energie se ridică la 20% (2020), spre deosebire de 5% în 2013.

PNUD a oferit sprijin în managementul crizei generate de COVID-19 și a consolidat eforturile pentru prevenirea și atenuarea efectelor pandemiei în sectorul agricol.

 
Top știri

VIOREL ORLOVSCHI despre GLOBAL.G.A.P., prețul la mere și plantarea livezilor intensive

15 nov 2021

VIDEO: START SEZONULUI DE PLANTARE A PUIEȚILOR. Unde găsim material pomicol autorizat și certificat

02 nov 2021

AVOCATUL DIANEI CRUDU: PLEDĂM NEVINOVAT! Dosarul va ajunge la CtEDO!

24 nov 2021

A DAT START AFACERII CU 4 STUPI DE ALBINE, ÎN PATRU ANI ARE O PRISACĂ DE 300 DE FAMILII

12 nov 2021

BAYER – lansează cel mai performant și stabil hibrid Dekalb DKC 5092 pe piața din Republica Moldova

24 nov 2021
Din aceiași categorie

FERMIERII INTERESAȚI DE REGULILE PRIVATIZĂRII TERENURILOR, instruiți în cadrul unui curs

02 dec 2021

OLEG TIRSINA, PEPINIERA VOINEȘTI: Anul acesta am exportat în premieră în Federația Rusă material săditor de nuc

02 dec 2021

TRAGEDIE LA CĂPRIANA: O fetiță de 3 ani a murit din cauza unui tractorist beat

02 dec 2021

LEVĂNȚICĂ ȘI SALVIE LA COLEGIUL DIN RÎȘCANI. Elevii vor produce uleiuri eterice. Cât costă proiectul

01 dec 2021

NOI OPORTUNITĂȚI ÎN COMERȚUL DINTRE R. MOLDOVA, UCRAINA ȘI UE. Ce prevede Amendamentul

01 dec 2021

NOI OPORTUNITĂȚI PENTRU SECTORUL AGRICOL DIN MOLDOVA. PNUD continuă să dezvolte programele de susținere financiară

NOI OPORTUNITĂȚI PENTRU SECTORUL AGRICOL DIN MOLDOVA

PNUD continuă să dezvolte programele de susținere financiară

NOI OPORTUNITĂȚI PENTRU SECTORUL AGRICOL DIN MOLDOVA. PNUD continuă să dezvolte programele de susținere financiară

loading ...