PARTENERIATUL MOLDO-CHINEZ: Volumul comerțului reciproc în 2021 a ajuns la 391 milioane dolari

07 sep 2021
În perioada ianuarie-iunie, volumul comerțului reciproc între R. Moldova și China a sporit cu 46,2% față de aceeași perioadă din 2020. Declarația a fost făcută de Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong, într-un interviu pentru portalul noi.md, anunță AGROMEDIA.

Diplomatul a menționat că volumul bilateral economic și comercial a ajuns la 391 mil. dolari. „Această realizare nu este deloc ușoară. Mai mult, potențialul cooperării economice și comerciale dintre China și Moldova nu a fost încă valorificat în totalitate. În fața epidemiei, întreprinderile celor două țări ar trebui să ia inițiativa de a face față schimbărilor, să caute oportunități în criză, să se străduiască să găsească noi puncte de creștere a cooperării și să promoveze îmbunătățirea și modernizarea continuă a cooperării economice și comerciale bilaterale”, a menționat Dl Ambasador.

Diplomatul consideră că R. Moldova și China sunt capabile să-și consolideze în continuare colaborările bilaterale în domeniile energiei, ecologiei, agriculturii, construcției, infrastructurii și a economiei digitale.

„În prezent, China menține un nivel ridicat de deschidere către lumea exterioară, ceea ce aduce noi oportunități de dezvoltare pentru întreprinderile moldovenești. China este cea mai dinamică economie din lume și are cea mai mare piață de consum, care în următorii 10 ani va importa bunuri în valoare de 22 trilioane dolari SUA”, a reliefat diplomatul chinez.

Domnia Sa și-a exprimat speranța că întreprinderile moldovenești vor profita de oportunitățile oferite de piața chineză și își vor consolida cooperarea cu China, vor explora activ piața chineză și vor împărtăși dividendele dezvoltării economice ale Chinei.

Sursa: noi.md

 
loading ...