PATRU TRASEE TURISTICE NOI ÎN ZONA DE SUD A ȚĂRII

18 apr 2022
Iubitorii de a descoperi Republica Moldova pe două roți au acum șansa să se bucure de peisajele frumoase din sudul Moldovei, având și niște trasee bine stabilite. Zeci de locuri istorice, peisaje naturale inedite, tradiții autentice și cultură gastronomică din sudul Moldovei au fost conectate în patru trasee turistice cu o distanță totală de 173 de kilometri. Fiecare dintre cele patru trase oferă peisaje reprezentative pentru această regiune: mici insule de păduri, pajiști și pășuni, câmpii întinse și stepe aride specifice sudului țării.
Traseele de ciclism sunt bine marcate cu indicatoare. Totodată, cu ajutorul codurilor QR e posibilă descărcarea hărților în format digital de pe portalul www.moldova.travel. Pe portal, pot fi găsite recomandări despre locuri de odihnă, cazare, relaxare, activități în natură, evenimente de interes pentru turiști. Traseele urmează în mare parte drumurile naționale, dar există și segmente cu drum de țară sau care trec prin păduri.

Descrierea traseelorTraseul de ciclism C2 întitulat „Pe urmele culturii, tradițiile și bucătăriei găgăuze”: traseul de ciclism Comrat – Ceadâr Lunga.

Acest traseu are o lungime de 53 km și turiștii pot descoperi gastronomia locală autentică a comunității găgăuze. Pornind de la Comrat, capitala Găgăuziei, și mergând cu bicicleta prin mediul rural și satele găgăuze, veți simți atmosfera locală – unică prin originile sale etnice turcești – și veți savura din mâncărurile, aromele și vinul tradițional. Pe acest traseu, veți avea șansa de a degusta vinul a două dintre cele mai cunoscute crame locale, de a explora istoria în cele mai cunoscute muzee găgăuze și de a încerca cele mai bune giuzlemea și kavurma la Complexul etno-turistic „Gagauz Sofrası”.

Traseele de ciclism C3, C4, C5, întitulate „Descoperă căldura Moldovei de Sud”, vor încânta vizitatorii pentru a reveni iar și iar în cea mai caldă regiune a țării.

C3 – Traseul Plopi-Pascani include vizite la crame și legătura cu natură. Pe acest traseu veți găsi singurul izvor din Moldova a cărui apă arde și veți descoperi frumosul oraș balnear – Cahul

C4 – Traseul de ciclism Plopi – Pașcani – Slobozia Mare este unic prin diversitatea peisajelor naturale pe care le prezintă, dar și prin oamenii pe care-i vor întâlni de-a lungul lui – meșteri populari, gospodine, cântăreți și oameni simpli, dar deosebiți din sud. Pe acest traseu, veți avea o experiență culinară autentică din regiunea de sud. De asemenea, puteți experimenta mai multe aventuri ușoare – plimbări cu barca pe apă, observarea păsărilor, plimbări cu cai sau căruțe. Traseul include 9 artizani, 2 muzee, pensiuni, crame, dar și unele dintre cele mai frumoase puncte de belvedere din Moldova, mai ales la apus – Dealurile de Aur Văleni și Lacul Beleu – un loc perfect de relaxare după o zi lungă pe bicicletă.

C5 – Traseul de ciclism Slobozia Mare – Vulcănești vă invită să descoperiți peisaje naturale neexplorate unde veți pedala de-a lungul dealurilor acoperite cu vii și livezi. Traseul este relativ ușor, cu o lungime de 30 km, astfel încât să permită admirarea satelor și viața țării. La finalul traseului de ciclism, veți avea șansa de a cunoaște găgăuzii, tradițiile și bucătăria la Crama Kara Gani din Vulcănești. Vă recomandăm să ajungeți în Slobozia Mare cu o seară înainte de a începe turul cu bicicleta, pentru a vizita crama Vinăria din Vale și să faceți un tur cu degustare de vinuri, dar și să vizitați satul și rezervația Beleu din apropiere, puteți solicita și o plimbare cu barca pe Lacul Beleu.

Traseul „Descoperă căldură Moldovei de sud” vă vor face să explorați lumea aromelor și gusturilor autentice. De-a lungul traseului, puteți începe cu posmeți caracteristici regiunii (coptură cu brânză) l Casa Bunicului, apoi lua prânzul cu pește din Prut pregătit la Eco Village Văleni și încheia ziua cu o aromată degustare de vinuri la Vinăria din Vale, asociată cu cașcavaluri și fructe uscate. Vă așteaptă un amalgam de senzații gustative și burta plină de plăcere. Caloriile nu vor fi o problemă, doar veți merge în aventură gastronomică pe bicicletă!

Aceste trasee de ciclism au fost create și lansate de Asociația Națională pentru Turism, Receptor din Moldova (ANTRIM), cu suportul Activității de Susținere a Competitivității în Industria Ușoară și cea a Turismului (MCTA), un proiect EDGE Buy-in, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

SEZON NOU, PROBLEME VECHI. MII DE ALBINE GĂSITE MOARTE LA O STUPINĂ. Motivul: Tratamente chimice în livezi

19 apr 2022
Din aceeași categorie

VREME FRUMOASĂ ȘI CALDĂ ÎN TOATĂ ȚARA

16 mai 2022

MAIA, LA CONFERINȚA REGIONALĂ FAO PENTRU EUROPA. Vezi care au fost principalele subiecte

16 mai 2022

CULTIVAREA PLANTELOR MEDICINALE ȘI AROMATICE – O AFACERE PROFITABILĂ

13 mai 2022

DUPĂ 15 ANI, LUCRĂRILE DE CONSTRUCȚIE A CLINICII VETERINARE A UASM AR PUTEA FI FINALIZATE

13 mai 2022

AU ÎNCERCAT SĂ SCOATĂ ILEGAL DIN ȚARĂ PESTE 4 TONE DE BISCUIȚI

13 mai 2022

PATRU TRASEE TURISTICE NOI ÎN ZONA DE SUD A ȚĂRII

PATRU TRASEE TURISTICE NOI ÎN ZONA DE SUD A ȚĂRII

PATRU TRASEE TURISTICE NOI ÎN ZONA DE SUD A ȚĂRII

loading ...