PLOAIE CU GHEAȚĂ LA BRICENI. Ce transmit meteorologii pentru zilele următoare?

19 mai 2023
În după-amiaza de vineri, 19 mai, în zona de Nord a țării a plouat cu gheață. A fost un șuvoi scurt, cu gheață măruntă, dar a pus pe jar fermierii, care au ieșit în câmp să examineze culturile.

La prima vedere, nu au fost afectate culturile, răsadul e întreg, cireșele nu sunt afectate. Posibil merele care sunt mai mici și au nimerit sub gheață să rămână cu mici pete, dar asta urmează să vedem. Nu ne-a provocat pagube această ploaie, doar să nu se mai repete, povestește un fermier din raionul Briceni.

Anul trecut, în luna iunie, o ploaie cu grindină a făcut pagube însemnate la Soroca. Grindina a fost mășcată, de mărimea unui bob de mazăre și a distrus culturile agricole, drumuri, și rețele de electricitate. Unele zone au rămas fără curent electric timp de câteva ore.AGROMEDIA a contactat Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru mai multe informații despre prognoza meteo în următoarele zile. Potrivit meteorologilor, risc de ploi cu grindină nu este. Sunt posibile ploi de scurtă durată, pe alocuri, cu descărcări electrice.

Pentru weekend, datele meteo indică temperaturi de +22 de grade la Briceni, +25 de grade la Chișinău și +27 de grade Celsius la Cahul. Sâmbătă va ploua la Nord, duminică – la Sud, iar la Centru nu se prevăd precipitații.
 
loading ...